Τα εύκολα καλάθια που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και οι 27 πόντοι στην τελευταία περίοδο αποτελούν το σημείο αναφοράς για τον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλου, το οποίο και θα αναλύσει στους παίκτες του καθ’ οδόν για τη Μαδρίτη. Η νίκη επί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα (88-66) στην πρεμιέρα της Α1 ήταν εκ των πραγμάτων δεδομένη, με τον τεχνικό των πρωταθλητών να μένει λογικά περισσότερο στα κακώς κείμενα ενόψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας, κόντρα ίσως στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή την εποχή (Ρεάλ). Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν για Οσκαρ στα πρώτα τριάντα λεπτά με ιδιαίτερα ευχάριστο και τη συμμετοχή του Ματ Λοτζέσκι, του ξένου που είναι πλέον ο μακροβιότερος στην ιστορία του συλλόγου καθώς μπήκε στον τέταρτο χρόνο του, ξεπερνώντας ακόμα και τον Ζάρκο Πάσπαλι (1991-1994) που είχε πληρώσει ακριβά το Τελ Αβίβ.

Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους (2/4 δίπ., 4/7 τρ.) και μεστό παιχνίδι, δείχνοντας ότι έχει βρει τη νιρβάνα του στο Λιμάνι.

Τα (34) περισσότερα τρίποντα από (26) δίποντα που σούταρε ο Ολυμπιακός στην Αμαλιάδα είναι κάτι που θα το βγάζει πιο εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου φυσιολογικά αντίπαλοι μικρότερου δυναμικού θα του δίνουν περισσότερη ελευθερία από την περιφέρεια. Η συμμετοχή του Σπανούλη έπεσε κάτω από τα 20 λεπτά, όταν πέρυσι σε ανάλογα παιχνίδια κυμαινόταν περί τα 25-26 λεπτά. Απόλυτα λογικό με τον φετινό μαραθώνιο στην Ευρωλίγκα και μάλιστα αυτό θα συμβαίνει με τους περισσότερους βασικούς, την ώρα που οι αλλαγές θα παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Γκριν πάντως (16 π.) έδειξε για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να δίνει επιθετικές ανάσες στον Σπανούλη. Για τον Κόροιβο (Χαλ και Μιλουτίνοβιτς από 14 π.), όπως εύστοχα είπε ο τεχνικός του Ντίνος Καλαμπάκος, τελείωσαν τα εύκολα ματς και έρχονται τα δύσκολα.