Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σεσυνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή τωνσυμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.

Όπως ανέφεραν, απαιτούν από την ελληνική πολιτεία και από όλο τοπολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσειςπροκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών καιειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσειτη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας.

«Είναι δεδομένο ότι ησυμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναιη μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και τηνπροστασία των δικαιωμάτων των πολιτών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη.

Οι συμβολαιογράφοι αναμένεται να εκθέσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα των πλειστηριασμών και για την περαιτέρω στάση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες πλειστηριασμοί που εκκρεμούσαν από τις αρχές του χρόνου είχαν «παγώσει» για μεγάλο διάστημα, λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων για τα νέα ασφαλιστικά-φορολογικά μέτρα.