Στον χορό των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας δικαστική προστασία που ευθέως συνδέεται με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προστέθηκαν από χθες και εργαζόμενοι στα κανάλια.

Την ώρα που παραμένει άγνωστη η επόμενη ημερομηνία που ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου θα συγκαλέσει την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε διάσκεψη για την προσφυγή, που έχει συζητηθεί από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, ο κύκλος των σχετικών προσφυγών διευρύνεται.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες, τη σκυτάλη πήραν οι εργαζόμενοι στα κανάλια. Η πρώτη προσφυγή έγινε από 376 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί κ.λπ.) του Star και η δεύτερη από 630 εργαζομένους (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Τι ζητούν; Στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των τεσσάρων αδειώνκαι ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.