Το Παρασκευοσαββατοκύριακο, όπως διαβάσατε στα χθεσινά «ΝΕΑ», διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το τρίτο ετήσιο συνέδριο των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists Greece).

Το κλου όμως είναι –και γι’ αυτό επανέρχεται η στήλη –ότι εκπροσωπήθηκε και Το Ποτάμι από τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.

Ξέρω, ακούγεται κάπως περίεργο γιατί έχουμε συνδυάσει το PES με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη –και βασικά με το ΠΑΣΟΚ -, όμως Το Ποτάμι έστειλε κανονική αντιπροσωπεία.

Πλην της εθνομητέρας –που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ –ήταν εκεί και ο επικεφαλής της κίνησης Μπροστά, που συνεργάζεται εκλογικά με τη Σεβαστουπόλεως, Παναγιώτης Βλάχος και ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Τσαούσης.

Ανάμεσα, λέει, στους σκοπούς του εν λόγω συνεδρίου ήταν να σταλεί και προς τις ηγεσίες των κομμάτων του προοδευτικού χώρου ένα μήνυμα ενότητας. Μάλιστα.

Επειδή λοιπόν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, επέλεξα το διπλανό φωτογραφικό στιγμιότυπο και σας παραπέμπω στη λεζάντα για να καταλάβετε αν ο παραπάνω στόχος επετεύχθη.