Οι σπόντες του Πρωθυπουργού, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, και η διχόνοια που προσπάθησε να σπείρει –χωρίς αποτέλεσμα όμως –στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο ενόχλησαν έντονα τη Φώφη Γεννηματά. Και όχι μόνο σε ό,τι αφορά το κόμμα της.

Μιλώντας χθες στον Real fm, δήλωσε πως είναι βαθύτατα προβληματισμένη αλλά και σοκαρισμένη από «το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού». Βεβαίως, από την «κοκορομαχία», όπως χαρακτήρισε την αντιπαράθεση των δύο, δεν εξαίρεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτόν τον τρόπο το να γίνει πρωθυπουργός. Εχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το “φύγε εσύ, έλα εσύ” δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας» σχολίασε για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η Φώφη αναφέρθηκε και στην αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και επιμένει στην πόλωση και στην απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτήν τη χώρα. «Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για «εθνική γραμμή, εθνική αυτοπεποίθηση και συνεννόηση».