Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά αλλά και Το Ποτάμι μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου έδωσαν χθες συνέχεια στην προχθεσινή κόντρα του επικεφαλής με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Ο Θεοδωράκης, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι η Γεροβασίλη «χρησιμοποίησε τον νεκρό μπλόγκερ. Εκείνη έβγαλε ανακοίνωση και αποκάλυψε την ενασχόληση του εν λόγω μπλόγκερ στο γραφείο της. Τον χρησιμοποίησε για να πει τι παιχνίδι κάνει το γραφείο της», ενώ εκείνος από το βήμα της Βουλής είχε, λέει, ζητήσει εξηγήσεις για όλους.

Το κόνσεπτ, δηλαδή, ήταν κάτι σε στυλ εμείς μιλάμε για την τακτική της κυβέρνησης να πληρώνει ανθρώπους να κάνουν, όπως επί λέξει είπε, μπούλινγκ στους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Φθηνός μελοδραματισμός»

Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι η ανακοίνωση που έλαβα από τη Σεβαστουπόλεως ήταν κατά πολλά κλικ πιο επιθετική. Θα σας παραθέσω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για να καταλάβετε –γιατί ήταν και μακροσκελής. «Η εκπρόσωπος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Γεροβασίλη πούλησε χθες στη Βουλή φτηνό μελοδραματισμό. Τη μια στιγμή γέλαγε στα υπουργικά έδρανα και την επόμενη το έπαιζε θλιμμένη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του μπλόγκερ, έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι ήταν υπάλληλός της, μολονότι ο ίδιος το κρατούσε κρυφό. Ηθελε να καρπωθεί τη συγκίνηση που φέρνει ένας θάνατος, προκαλώντας οργή στους φίλους του νεκρού. Εμείς επίτηδες δεν είπαμε το όνομά του στη Βουλή –ενώ αναφέραμε άλλα ονόματα υπαλλήλων της κ. Γεροβασίλη -, εκείνη όμως δεν έχασε πάλι την ευκαιρία να το διαλαλήσει. Καπηλεία μήπως και σκεπάσει τις αποκαλύψεις για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει στα υπουργεία».
Μίνι έρευνα για τη Δικαιοσύνη

Να παραμείνω στο Ποτάμι για να σας θυμίσω την –τόσο επίκαιρη –εκδήλωση που ετοιμάζει για τη Δικαιοσύνη αύριο στο ΕΒΕΑ. Η Σεβαστουπόλεως επενδύει πολλά σε αυτήν γιατί θεωρεί το θέμα εξαιρετικά σημαντικό. Εξού και έχουν αναρτήσει κι ένα σχετικό ερωτηματολόγιο 13 ερωτήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, στο οποίο μπορεί να απαντήσει όποιος θέλει. Η μίνι αυτή έρευνα περιλαμβάνει κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Σας παρουσιάζω μερικές ενδεικτικά. «Μετά την κυβερνητική αλλαγή του Ιανουαρίου του 2015 η Δικαιοσύνη στη χώρα: Πάει καλύτερα / Πάει χειρότερα / Δεν έχει αλλάξει τίποτα». «Η απαγόρευση συμμετοχής των δικαστών σε πολιτικές θέσεις για 4 έτη, μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό υπηρεσία, θα βοηθήσει στον “απογαλακτισμό” της δικαστικής από την πολιτική εξουσία;». «Eσείς προσωπικά έχετε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου);». Στο τέλος του ερωτηματολογίου, μάλιστα, οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν σε 150 λέξεις τη δική τους πρόταση για τη Δικαιοσύνη.