Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε επίμονα από βουλευτές της συμπολίτευσης και για την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ Παναγιώτη Ψυχάρη.

Συγκεκριμένα, τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις εγγυήσεις των δανείων του ΔΟΛ και τη διατύπωση ότι αυτά δόθηκαν «με αέρα» –φράση που έχει σκοπίμως παρουσιαστεί με στρεβλό τρόπο από πολιτικά πρόσωπα και μερίδα ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις.

Η απάντηση Στουρνάρα ξεκαθάρισε το ζήτημα –ενώ τεκμηριώθηκε και από σχετική ενημέρωση που έλαβε ζωντανά στο κινητό του από συνεργάτες του οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. «Εχω την εντύπωση ότι [η διατύπωση περί “αέρα”] πρέπει να ήταν παρανόηση γιατί δεν μπορεί να έγινε τέτοιο πράγμα» σχολίασε αρχικά ο Στουρνάρας. Και μόλις έλαβε τη σχετική πληροφόρηση από την ΤτΕ, διευκρίνισε ότι ο Παναγιώτης Ψυχάρης είχε εγγυηθεί τον δανεισμό με την προσωπική του περιουσία. «Η Τράπεζα της Ελλάδος με ενημερώνει ότι η ALPHA Τράπεζα ήξερε για την περιουσία τού [Παναγιώτη] Ψυχάρη…., έχει προσωπική περιουσία ο ίδιος, άρα η προσωπική του εγγύηση είναι με βάση την περιουσία του» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Στουρνάρας.

Μετάθεση κατάθεσης

Τελικώς δεν θα καταθέσει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ο Θέμος Αναστασιάδης. Οπως ανακοίνωσε χθες στα μέλη της Επιτροπής ο Σωκράτης Φάμελλος, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» επικοινώνησε μαζί του και του γνωστοποίησε τον προσωπικό λόγο για τον οποίο δεν μπορούσε να προσέλθει. «Συναινώ ότι υφίσταται ο λόγος» είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, ανακοινώνοντας ότι η κατάθεση μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.