Πάμε σαν άλλοτε, όπως πριν από 16 χρόνια. Απόψε (22.00, ΝΕΤ) στη Μαδρίτη, η Ρεάλ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο εναρκτήριο παιχνίδι της Ευρωλίγκας με το νέο σχήμα του ενιαίου ομίλου των 16 ομάδων.

Οπως τότε, στις 16 Οκτωβρίου 2000, όπου στην ίδια πόλη είχαν βρεθεί και πάλι οι δύο (εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης) ομάδες στον παρθενικό αγώνα μιας νέας διοργάνωσης που μόλις είχε ανατείλει (Ευρωλίγκα) και πλέον πλησιάζει στην ενηλικίωση.

Μάλιστα αναμένεται το τζάμπολ του αποψινού αγώνα να κάνουν δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του 2000, ο Ντέιβιντ Ρίβερς από πλευράς Ολυμπιακού και ο Αλμπέρτο Ερέρος από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι θα βραβευθούν από την Ευρωλίγκα μαζί με τους Μίλαν Τόμιτς (ο μοναδικός από όλους που έχει ακόμα ρόλο στο παρκέ ως συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου), Ινιάκι ντε Μιγκέλ και Αλμπέρτο και Λούσιο Ανγκούλο.

Την ίδια στιγμή, στο αγωνιστικό κομμάτι του μαραθωνίου που ξεκινά στη Μαδρίτη ξεχωρίζει βέβαια η συμμετοχή του Οθέλο Χάντερ κόντρα στην πρώην ομάδα του και ουσιαστικά στον σύλλογο μέσω του οποίου απογειώθηκε η καριέρα του. Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στα ΜΜΕ, ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον καλό του φίλο Βασίλη Σπανούλη αφού άφησε να το κάνει μετά το παιχνίδι.

Ολα αυτά είναι ωραία για μπασκετικές ιστορίες, αλλά ο τεχνικός των πρωταθλητών Γιάννης Σφαιρόπουλος προτιμά να κοιτά το τεχνικό κομμάτι, λέγοντας για τον φετινό νέο τρόπο διεξαγωγής: «Είναι μια διοργάνωση όπου δεν πρέπει ούτε να εφησυχάσεις αν αρχίσεις καλά, αλλά ούτε και να τα βάψεις μαύρα αν έρθουν ένα-δύο στραβά αποτελέσματα, γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Τα 30 παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι πολλά, το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να μένεις συγκεντρωμένος, να έχεις διάρκεια και να παίζεις όσο το δυνατόν πιο καλά για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που χαρακτήρισε το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αφενός πιο συναρπαστικό, αλλά και πιο δίκαιο με τον τρόπο διεξαγωγής του.

Ο Γιανγκ έχει ταξιδέψει με την ομάδα αλλά είναι ακόμα ανέτοιμος και είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι κάτω από τα καλάθια (με Χάντερ, Αγιόν και Ρέγιες η Ρεάλ υπερτερεί στην παρούσα φάση) θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.