Οχι μόνο ανανεώσεις

Οσοι αρέσκονται να μαθαίνουν νέα μικρότερων κατηγοριών, ασφαλώς θα έχουν διαπιστώσει ότι πολλά ταλέντα προηγούμενων δεκαετιών βγάζουν στα χαμηλά στρώματα το ψωμάκι τους. Τι κι αν κάποτε πλασαρίστηκαν ως εκκολαπτόμενοι άσοι; Η πορεία διέψευσε αρκετούς. Υπό αυτό το πρίσμα, το να επικοινωνήσεις κάποιον παίκτη ως μελλοντικό αστέρα είναι κάτι σημαντικό, αλλά όχι το άπαν. Το σπουδαίο είναι να σταθεί στα πόδια του, να επιβιώσει και να εξελιχθεί. Χθες, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τους Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη και Νικολάου. Μπράβο για την κίνηση, καθόσον επιβεβαιώνεται πως η ΠΑΕ εμπιστεύεται τους πιτσιρικάδες που βγαίνουν από την ακαδημία και τους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Θυμίζουμε ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί –όχι κατ’ ανάγκη μόνο με την ομάδα του Πειραιά. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Το επόμενο βήμα. Το μείζον δεν είναι μόνο να «δένεις» κάποιον πιτσιρικά έχοντας και τον φόβο ότι μπορεί να τον χάσεις από σειρήνες του εξωτερικού, αλλά και να τον προωθήσεις σταδιακά στην πρώτη ομάδα. Τα τέσσερα αυτά παιδιά, μαζί ασφαλώς με τον Τσιμίκα, διαθέτουν παραστάσεις και δικαιούνται να κάνουν όνειρα. Ας τους δοθεί, λοιπόν, η ευκαιρία να δοκιμάσουν. Σταδιακά έστω στην αρχή. Ο Ολυμπιακός το επιχειρεί και αξίζει να το σημειώσουμε. Ο κόσμος του το επιθυμεί. Επιτέλους, μπορούμε να δούμε παίκτες από τα σπλάγχνα μιας ομάδας να εισχωρούν στην ενδεκάδα των ανδρών. Το κέρδος θα είναι κυρίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαμός στην ΕΠΟ

Καλύτερα να μαδούσε κάποιος τη μαργαρίτα –ευκολότερα θα μάθαινε αν και πότε θα γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία. Τα επεισόδια συνεχή και ίσως να χάνουμε το μέτρημα. Προσέξτε τις απανωτές ανατροπές: χθες, διέρρευσε πως το διαιτητικό δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου για αναβολή των εκλογών που είχαν οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου και ορισμό προσωρινής διοίκησης. Αυτό που δεν ξεκαθαριζόταν ήταν αφενός ποια πρόσωπα θα έμπαιναν στη διοίκηση και αφετέρου πόση χρονική διάρκεια θα είχε αυτή. Τελικά, αργά το βράδυ κυκλοφόρησε το σενάριο νέας εμπλοκής της FIFA που δεν θέλει προσωρινή διοίκηση γιατί έτσι οι εκλογές δεν θα γίνουν με το καταστατικό αλλά με νέο νόμο. Δηλαδή, η διεθνής Ομοσπονδία που σχεδιάζει, καταπώς λέγεται, να ενεργοποιηθεί, μιλά για παραβίαση του αυτοδιοίκητου! Και αν επαληθευτούν οι πληροφορίες όσων γνωρίζουν το παρασκήνιο, ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες και εκλογές! Είπατε τίποτα; Τα απρόοπτα δεν τελειώνουν ποτέ στην ΕΠΟ.

Εθνική

Μετρήστε ονόματα: Παπασταθόπουλος. Ταχτσίδης. Μάνταλος. Σταφυλίδης. Παπαδόπουλος. Καρέλης. Μήτρογλου. Μπακασέτας. Νεαροί όλοι τους, παιδιά των μικρών εθνικών ομάδων, με κόουτς βασικά τον Κώστα Τσάνα, πήραν προαγωγή και ήδη στελεχώνουν το σύνολο των ανδρών. Υπάρχει συνέχεια, εξέλιξη, η παραγωγική διαδικασία στα καλύτερά της. Ακόμη κι αν κάποια ταλέντα χάνονται στον δρόμο, οι τεχνικοί (στο παρελθόν ο Ρανιέρι, τώρα ο Σκίμπε) αξιοποιούν το υλικό. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την όλη προσπάθεια.