Να αποτελέσει κάποια στιγμή ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας το σημαντικότερο δρομικό κίνημα του κόσμου, αυτό είναι το όνειρο των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ και του ίδιου του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου όπως το αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της 34ης διοργάνωσης. Για φέτος στόχος είναι να καταρριφθεί το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Καλλιμάρμαρο αλλά και της διαδρομής (2ωρες 10′ 36”) του Κενυάτη Φέλιξ Κάντι από το 2014.

Συμπληρώθηκαν ήδη 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896 (με θριαμβευτή τον Σπύρο Λούη) και 70 χρόνια από το 1946 όπου ο Στέλιος Κυριακίδης θριάμβευσε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης «Τρέχουμε όλοι μαζί» ενώ ο ομόλογός του τού Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης πρόσθεσε τον σημαντικό –παράλληλο –Μαραθώνιο πολιτισμού, τουρισμού και οικονομίας.

Τις πιο ευχάριστες ειδήσεις για τον αθλητισμό έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σπύρος Κοντονής που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση και βελτίωση των εθνικών σταδίων ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία γραφείου ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό με στόχο να διευκολυνθεί η απορρόφηση 16 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι για πρώτη φορά οι ομοσπονδίες θα πάρουν στην ώρα τους την πρώτη δόση της επιχορήγησης. Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού του ΟΠΑΠ, ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ Πετρ Ματεγιόφσκι μίλησε για τη νέα εφαρμογή «Something Better» με την οποία η εταιρεία θα συμβάλει στο κοινωνικό σύνολο.