Ο πλαστικός χειρουργός δρ Δημήτριος Γκρίτζαλης απαντά ότι για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου του προσώπου μπορείτε να εφαρμόσετε το εμφύτευμα αύξησης όγκου με μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη. Αυτό λειτουργεί ως σύστημα στήριξης κάτω από την επιδερμίδα, ενεργοποιώντας την ανάπτυξη του δικού σας φυσικού κολλαγόνου. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται για πολλούς μήνες.

Η μέθοδος συνιστάται για τα βυθισμένα μάγουλα, το περίγραμμα του σαγονιού, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά, τους κροτάφους, τις γωνίες των χειλιών, τους λοβούς των αφτιών κ.ά. Το εμφύτευμα είναι ημισυνθετικό προϊόν, εγκεκριμένο για υποδερμική εμφύτευση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Είναι ασφαλές στη χρήση και εύκολα αποδεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν πως τα αποτελέσματα διατηρούνται έναν χρόνο ή και περισσότερο σε πολλούς ασθενείς. Μετά την ένεση του εμφυτεύματος, η οποία γίνεται στο ιατρείο, ενδέχεται να παρουσιάσετε κοκκίνισμα, μελανιές, πρήξιμο ή άλλες τοπικές παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες.