Συνάντηση είχαν χθες οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία –μία εκ των συνιστωσών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –με τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη. Αυτή, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, είχε ως αντικείμενο συζήτησης τα θέματα που προέκυψαν μετά το ναυάγιο της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα; «Η σταθερή πολιτική βούληση και των δύο κινήσεων να συμβάλουν αποφασιστικά στην άρση των δυσκολιών και στη διατήρηση ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις του χώρου για την ενότητα και τη διαμόρφωση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Μέρος στη συνάντηση έλαβαν από τις Κινήσεις Πολιτών ο Γιάννης Τούντας, ο Νίκος Διακουλάκης και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης και από τους Μεταρρυθμιστές ο Σπύρος Λυκούδης, η Γωγώ Κανελλοπούλου και ο Βασίλης Καπετανγιάννης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη διαβάζουν θετικά τη συνάντηση. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την παρουσία του Λυκούδη, διατηρούμε μία σχέση μαζί του από την κοινή παρουσία όλων μας στο διάλογο για την Κεντροαριστερά» σχολιάζουν αρμόδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα του ναυαγίου της συζήτησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καλέσουν βουλευτές άλλων κομμάτων σε αποστασία. Κρατούν όμως ορθάνοιχτη την πόρτα σε όσους αποδέχονται το πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.