Επετειακή πρεμιέρα με το αριστερό για τον Ολυμπιακό χθες στη Μαδρίτη, όπου γνώρισε βαριά ήττα από τη Ρεάλ (83-65).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αδίκησαν τον εαυτό τους, ιδιαίτερα μετά το προβάδισμα που πήραν με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη (51-49 στο 26′), καθώς στην προσπάθειά τους να βγάλουν γρήγορους αιφνιδιασμούς υπέπεσαν σε πολλά λάθη και τελικά προδόθηκαν από την επίθεση. Ετσι έμειναν μόλις στους 14 πόντους στα ισάριθμα τελευταία λεπτά του αγώνα, την ίδια ώρα που δέχθηκαν 34! Ουσιαστικά με το που προηγήθηκαν έπαθαν μπλακάουτ, καθώς περισσότερο τα δικά τους λάθη ήταν αυτά που επέτρεψαν στη Ρεάλ να πάρει αμέσως διψήφια διαφορά πόντων και να φτάσει εύκολα στο τέλος στη νίκη.

Το παιχνίδι είχε εορταστικό χαρακτήρα πριν από την έναρξή του, καθώς η Ευρωλίγκα το είχε επιλέξει ξεχωριστά, όπως είχε κάνει στην παρθενική της σεζόν το 2000-2001, όταν και πάλι το ίδιο ματς είχε ανοίξει τον χορό, το πρώτο στην ιστορία. Παίκτες που είχαν ενεργό ρόλο τότε βρίσκονταν στο γήπεδο και τιμήθηκαν (Τόμιτς, Ρίβερς, Ντε Μιγκέλ από Ολυμπιακό, Ερέρος και οι αδελφοί Ανγκούλο από τη Ρεάλ).

Το μεγάλο στοίχημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών του είναι να παίξουν μεν πιο γρήγορα φέτος, αλλά όχι βιαστικά, καθώς ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο για τους Ερυθρολεύκους που δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Ετσι δεν δημιουργούσαν την αίσθηση της απειλής στους Μαδριλένους, οι οποίοι έκαναν πάρτι σε αυτό το διάστημα και μάλιστα στο φινάλε δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήραν μια μεγάλη διαφορά (18 π.) που δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πέραν των παλαιών Λοτζέσκι, Σπανούλη και Πρίντεζη (οι οποίοι όμως χάθηκαν στο σημείο που ξέφυγε η διαφορά) οι υπόλοιποι σχεδόν πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Σαφώς και χρειάζεται χρόνος –όπως για όλες τις ομάδες -, πέραν όμως του δικαιολογημένα ανέτοιμου Γιανγκ, ο Γκριν έμεινε άποντος σε 8 λεπτά, ενώ ο Μπιρτς κινήθηκε στα ρηχά όπως και οι νεαρότεροι έλληνες παίκτες.

«Κάναμε ακριβώς αυτά που δεν έπρεπε και δεν επιτρέπεται σε ματς που είμαστε μπροστά στο 26′ να χάνουμε με τέτοια διαφορά» τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου.

Η άμυνα που ίσως φοβόταν λίγο ο Ολυμπιακός (λόγω της πληθώρας των ψηλών των γηπεδούχων) δεν τον πρόδωσε τελικά όσο η επίθεση, με τον Γιουλ να είναι ο γνωστός ηγέτης των Μαδριλένων με ευχάριστη έκπληξη τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης (19/41 δίπ., 10/24 τρ., 15/21 β., 25-10 ρ. 16 ασίστ, 6 κλεψ., 2 κοψ., 10 λάθη): Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 7 (1), Ντόντσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10 (2), Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

Ολυμπιακός (16/38 δίπ., 7/24 τρ., 12/15 β., 23-9 ριμπ., 15 ασίστ, 4 κλεψ., 3 κοψ., 12 λάθη): Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).