Δύο εβδομάδες χωρίς μπάλα είναι πολλές για ένα πρωτάθλημα που φαντάζει ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Από αύριο, όμως, η δράση ξεκινά με πολλούς ενδιαφέροντες αγώνες και πρόσωπα τα οποία θα κριθούν μέσα από την ανταπόκρισή τους σε αυτούς. Αρχής γενομένης από αύριο, καθώς ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, απόντος του τραυματία Κώστα Φορτούνη (πάνω που ο διεθνής μέσος άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του), δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον ιδιαίτερα φιλόδοξο και επικίνδυνο Πανιώνιο, ομάδα η οποία αρέσκεται στο να δημιουργεί μπελάδες σε όσους της δίνουν χώρο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Ο προπονητής του πρωταθλητή Ελλάδας Πάουλο Μπέντο αναμένεται να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα, δίνοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν ως βασικοί παίκτες που ακόμα ψάχνουν τον ρόλο τους στην ομάδα όπως οι Βιάνα, Μάριν και Ρέτσος. Βέβαια ο Πορτογάλος δεν αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο αγώνα και ως κρίσιμο για το μέλλον του στην ομάδα, όπως δηλαδή συμβαίνει σε απόλυτο βαθμό με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τεχνικός της Ενωσης καλείται να αλλάξει το ιδιαίτερα βαρύ εις βάρος του κλίμα εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων αλλά και στις τάξεις των οπαδών, οδηγώντας την ΑΕΚ σε νίκη επί της ΑΕΛ την ερχόμενη Δευτέρα στη Λάρισα. Δεν θα είναι εύκολο για εκείνον καθώς πέραν της γενικότερης δυσπιστίας την οποία αντιμετωπίζει θα πρέπει να βρει λύσεις σε καίρια προβλήματα, όπως οι απουσίες των Λέσκοτ, Βάργκας και Σιμόες (λογικά και του Πατίτο Ροντρίγκεζ, η απόφαση τιμωρίας του οποίου εκκρεμούσε) κι ενώ ο βασικός φορ της ομάδας Ούγκο Αλμέιδα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος για να επιστρέψει στο βασικό σχήμα μετά την ταλαιπωρία που πέρασε λόγω του προβλήματος στη μέση του.

Ιδιαιτερότητες κρύβει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει ήδη σημαντικό έδαφος καθώς ξεκίνησαν από το -3 και παράλληλα χάρισαν βαθμούς σε ματς τα οποία, βάσει της απόδοσής τους, θα έπρεπε να έχουν καλύτερο για εκείνους φινάλε. Ο Γηραιός, από την άλλη, βιώνει και πάλι μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς από την ώς σήμερα εικόνα του διαφαίνεται ότι πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Δύσκολο έργο θα έχει και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός στην Ξάνθη, όπου τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται και αφήνει βαθμούς, γνωρίζοντας μάλιστα και βαριές ήττες (3-1 πέρυσι και 4-1 πρόπερσι). Η Ξάνθη είναι εκ των ουραγών του πρωταθλήματος, ωστόσο στην έδρα της δεν έχει ηττηθεί από τους Πράσινους μετά το 2-1 υπέρ του Τριφυλλιού στις 7/10/2012 για τη Σούπερ Λίγκα.