Έξι τρισεκατομμύρια γουόν Κορέας (περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ) εκτιμά ότι θα της κοστίσει η διαδοχική ανάκληση δύο συσκευών Galaxy Note7, η οριστική διακοπή της παραγωγής τους και η απώλεια εσόδων από αυτό, στο τρέχον και σε επόμενα τρίμηνα, εκτιμά ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός.

Με ανακοίνωσή της, η Samsung Electronics εκτιμά πως στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου θα πρέπει να εγγράψει απώλεια 1,5-2 τρισ. γουόν Κορέας και 1 ακόμα τρισ. το επόμενο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017. Προηγουμένως, είχε μειώσει τις προσδοκίες της για τα έσοδα τριμήνου κατά 3 τρισ. γουόν, ενώ το κόστος της ανάκλησης του αρχικού τηλεφώνου εκτιμάται μεταξύ 1 και 2 τρισ. γουόν.

Παρά το δυνατό χτύπημα που την ανάγκασε να μειώσει τις προσδοκίες της για τα αποτελέσματα του κρίσιμου τριμήνου, η εταιρεία εκτιμά ότι θα κλείσει με 5,2 τρισ. γουόν στα ταμεία της, έσοδα που θα προέλθουν από τις πωλήσεις πάνελ οθονών και ημιαγωγών.

Σε ότι αφορά στα smartphone, η Samsung δεν προτίθεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που την φέρουν να παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση των Samsung Galaxy S7/S7 edge που κυκλοφόρησαν προ εξαμήνου. Η εταιρεία δηλώνει πως «θα επεκτείνει τις πωλήσεις τους», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε τυχόν κίνητρα που θα επιχειρήσει να δώσει στους δυνητικούς αγοραστές τους.