Μάχη επιχειρημάτων για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών στην υπόθεση της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών δόθηκε χθες γύρω από το τραπέζι της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά η ζυγαριά της Θέμιδας έμεινε και πάλι μετέωρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστές που συνεδρίασαν, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου, άκουσαν μεν τον εισηγητή Γιώργο Παπαγεωργίου να αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του που οδηγεί στην απόρριψη των προσφυγών, αλλά η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή τους έληξε χωρίς να γίνει η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία. Από το αποτέλεσμα αυτής, εξάλλου, θα κριθεί αν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί μπουν στα βαθιά της υπόθεσης και εξετάσουν το κρίσιμο ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Τηλεφώνημα για βόμβα. Τα μέλη της Ολομέλειας ξεκίνησαν κανονικά χθες τη διάσκεψή τους, η οποία διεκόπη για περίπου μία ώρα, ύστερα από τηλεφώνημα που έγινε προειδοποιώντας για την τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου. Αμέσως στον χώρο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι απομάκρυναν τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το ΣτΕ, ενώ για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε και το κτίριο.

Λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, όταν η Αστυνομία βεβαιώθηκε ότι ο χώρος είναι καθαρός, οι ανώτατοι δικαστές συνέχισαν τη διάσκεψή τους μέχρι τις τρεις το μεσημέρι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διάσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μάχη για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών, αλλά οι δικαστές δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, ούτε χθες έλειψαν οι στιγμές έντασης που προκλήθηκαν από διάφορες τοποθετήσεις θεμάτων εντός της Ολομέλειας. Ετσι, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στην επόμενη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, την οποία αναμένεται να ορίσει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου.