Με στόχο να σπάσει δύο νέα ρεκόρ – της διαδρομής και της προσέλευσης του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο – μπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, έχοντας εξασφαλίσει ήδη ένα ακόμη σπουδαίο ρεκόρ: της συμμετοχής, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» στους δρόμους της πόλης περισσότεροι από 50.000 δρομείς.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ κι είναι αφιερωμένος στη μνήμη του βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Λεπτομέρειες για τα τη φετινή διοργάνωση, τους διοργανωτές, τους θεσμικούς παράγοντες, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του δημαρχείου της Αθήνας.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με δυο σημαντικές ιστορικές επετείους: τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στον διεθνή χώρο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε για ένα ιδιαίτερο δρώμενο που θα συμβεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο, λίγο πριν από την άφιξη των πρώτων νικητών της κούρσας του Μαραθωνίου: «Φέτος θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τους αθλητές μας που πριν από δύο μήνες στο Ρίο χάρισαν στη χώρα μας διακρίσεις και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Κι αυτό θα γίνει με μια συμβολική παρέλαση της ολυμπιακής ομάδας πριν ο πρώτος μαραθωνοδρόμος μπει στο Καλλιμάρμαρο. Με τον τρόπο αυτό ο λαός της Αθήνας, οι φίλαθλοι, οι αθλητές και οι οικογένειεέ τους θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν με το χειροκρότημά τους τους ήρωες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο».