Εκτοξεύοντας βαριές απειλές για νέα, ακόμα πιο βίαια πλήγματα με θύματα, η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της τρομοκρατικής δράσης, όπως φανερώνει το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση με στόχο την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Με οξύ τρόπο απειλεί και προειδοποιεί ευθέως για αναβάθμιση της βίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για επόμενες αιματηρές επιθέσεις: «Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί».

Στο στόχαστρο της βίας βρίσκονται δικαστές καθώς όπως απειλούν: «Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μια επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους».

Μία ακόμα χαρακτηριστική φράση που υποδηλώνει τις επόμενες κινήσεις και στόχους είναι ότι: «Εχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια». Η οργάνωση ανάρτησε στο Διαδίκτυο το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση με στόχο τη δικαστική λειτουργό λίγες μόνο ώρες αργότερα, ξεκαθαρίζοντας πλήρως το τοπίο για το ποιος ήταν ο στόχος. Στο σύντομο κείμενό τους δεν περιορίζονται στην ανάληψη ευθύνης, αλλά κυρίως δίνουν έμφαση στα επόμενα βήματα τρομοκρατικής δράσης.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΙΑΣ. Στέλνουν μήνυμα στις Αρχές για την ανασυγκρότηση της οργάνωσης –παρά το μπαράζ συλλήψεων των προηγούμενων χρόνων –και την έναρξη ενός νέου κύκλου βίαιων επιθέσεων. Αποκρυπτογραφώντας το κείμενο ανάληψης ευθύνης, οι αρμόδιοι στέκονται στον κωδικό τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις» που σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο βίας τον οποίο προετοιμάζει η οργάνωση και έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου κύκλου επιθέσεών της που είχε τον κωδικό «Σχέδιο Φοίνικας». Η βομβιστική επίθεση με στόχο την Τσατάνη χαρακτηρίζεται ως «Πράξη Πρώτη». Σε μια επίδειξη ισχύος και «σαρκασμού» προς τις Αρχές τονίζουν ότι: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το ΑΤ Εξαρχείων», δηλώνοντας ευθέως ότι έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν οπουδήποτε τον στόχο τους. Και καταλήγουν με την προειδοποίηση-απειλή: «Θα επανέλθουμε».

Για τον λόγο που επέλεξαν ως στόχο τη συγκεκριμένη εισαγγελέα αναφέρουν «τον τρόπο κατά τον οποίο χειρίσθηκε διάφορες υποθέσεις, όπως του Βγενόπουλου, την υπόθεση Μεϊμαράκη» αλλά και «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρεία συγγενών των συντρόφων μας» και επικαλούνται ότι έκρινε απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Δυόμισι χρόνια σιωπής

Με την προχθεσινή βομβιστική επίθεση, η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επιστρέφει ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα «σιωπής», καθώς το προηγούμενο χτύπημα ήταν το πακέτο – βόμβα που είχε αποσταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας τον Μάιο του 2014. Οι δράστες επιδίωκαν θύματα, αλλά το δέμα – βόμβα είχε εντοπισθεί από αστυνομικούς και η βόμβα εξουδετερώθηκε.