Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν έχει γίνει από τον Δήμο Αθηναίων. Αυτό διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παρότι υπάρχουν 330 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον δήμο, οι υπηρεσίες επιχειρούν με ειδοποιήσεις προς τους πολίτες, ακόμη και με αυστηρότερα μέτρα όπως δεσμεύσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, να τους πείσουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Οχι με πλειστηριασμούς. Οχι ακόμη όμως. Γιατί είναι… καθ’ οδόν 126 περιπτώσεις πλειστηριασμών κατοικιών. «Αν η κυβέρνηση θέλει, ας προστατέψει νομοθετικά την πρώτη κατοικία. Μόνος τρόπος είναι να υπαχθούν και οι οφειλέτες του Δημοσίου στον νόμο που διέπει τα χρέη στις τράπεζες» προέτρεψε ο Καμίνης, παραπέμποντας στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που δένει τα χέρια των υπηρεσιών.

Εχει καταθέσει μάλιστα και προτάσεις τροποποίησης του Κώδικα για ευνοϊκότερη μεταχείριση των πολιτών με ληξιπρόθεσμα χρέη. Εχει για τον λόγο αυτόν ζητήσει και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Μέχρι τότε ελπίζουμε να ισχύει –παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα –το «κανένα σπίτι στα χέρια δήμου».