Το ντεμπούτο της πρώτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου προπονήτριας σε ανδρική ομάδα έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Βελεστίνο. Στην πολύ δύσκολη έδρα του Ρήγα Φεραίου, η προσπάθεια του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας) είχε θετικό πρόσημο (2-2 το αποτέλεσμα) και μάλιστα λίγο έλειψε η ομάδα της Ανθής Σαββίδου να φύγει νικήτρια.

Στην εξέδρα, οι θεατές αρχικά ήταν συγκρατημένοι, αλλά κάποιοι νεαροί μόλις είδαν την Ανθή να σηκώνεται από τον πάγκο και να δίνει με αποφασιστικότητα οδηγίες, την έστειλαν στην… κουζίνα με το κλασικό σύνθημα που ακούνε συνήθως οι επόπτριες στα ελληνικά γήπεδα («άντε να πλύνεις κανένα πιάτο»).

«Δεν μάσησε στο ελάχιστο, είναι σκληρό καρύδι και απλά έκλεισε τα αφτιά της και μας καθοδήγησε άψογα. Κρίμα, γιατί ισοφαριστήκαμε στο τέλος και δεν μπορέσαμε να της χαρίσουμε τη νίκη στην πρεμιέρα της» λέει στην «Ομάδα» ο εκ των αρχηγών της ομάδας Γιάννης Δερβίσης και συνεχίζει:

«Η Ανθή είναι ψυχούλα και τη γνωρίζουμε από πέρυσι, καθώς ήταν όλη τη χρονιά μαζί μας ως γυμνάστρια της ομάδας και βοηθός του πρώην τεχνικού μας Νίκου Θεοδοσιάδη, ο οποίος και την είχε φέρει μαζί του».

Την ανακοίνωση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας έκανε στα αποδυτήρια ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας Γιώργος Γαβριηλίδης αλλά δεν ξαφνιάστηκαν οι παίκτες διότι τη γνώριζαν.

Η Κατερινιώτισσα Ανθούλα Σαββίδου είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β, ενώ έχει παίξει και ποδόσφαιρο στο παρελθόν για αρκετά χρόνια στην ομάδα των Πιερίδων Μουσών.

Το όνειρό της είναι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά αλλά πάντα βήμα βήμα και όπως επισημαίνει ο Γιάννης Δερβίσης: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Με ό,τι ασχολείται είναι τελειομανής, το δουλεύει πολύ, μελετάει και αφιερώνει πολλές ώρες σε αυτό.

Εχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή τον σεβασμό μας και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το σοκ από την αποχώρηση του Νίκου Θεοδοσιάδη.

Ενός εξαιρετικού προπονητή που μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ και δεν το ξεχνάμε, απλά δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των προπονητών».

Οσο για τους στόχους της ομάδας, ο εκ των αρχηγών τονίζει:

«Πέρυσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού για να μην πέσουμε, αφού έπεφταν οκτώ ομάδες! Και τις πρώτες δύο χρονιές στην κατηγορία κάναμε πρωταθλητισμό.

Φέτος, στην τέταρτη χρονιά μας, ο στόχος είναι η εξασφάλιση το γρηγορότερο της παραμονής και μετά ό,τι καλύτερο. Το θετικό είναι ότι η ομάδα ενισχύθηκε με πολλά νέα παιδιά από την περιοχή, τα οποία σιγά σιγά θα μπουν στο κλίμα και θα μας βοηθήσουν πολύ, ενώ θα αποτελέσουν ουσιαστικά και τον μελλοντικό κορμό της ομάδας».