Οι πρωταθλητές σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι πρωταθλήματος (θα ήταν ιδανικό όλα τα παιχνίδια να είχαν τέτοια δύναμη και πάθος από τις ομάδες) είχαν την τύχη να δουν σε σπουδαίο βράδυ τον σέρβο μπαλαντέρ που –λες και δεν είχε παίξει δύο παιχνίδια μεσοβδόμαδα με την εθνική του ομάδα –ήταν ο πιο φρέσκος παίκτης της ομάδας του, της οποίας έχει συμμετάσχει και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα.

Εκανε τη διαφορά και στα μετόπισθεν (εξουδετερώνοντας τον οργανωτή του Πανιωνίου, τον Μασούντ, κάτι που βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους) αλλά και μπροστά όπου με ένα υπέροχο φάουλ (64′) σφράγισε τη νίκη των πρωταθλητών κάνοντας το 2-0.

Σε μια φάση που έγινε μεγάλος ντόρος για το στήσιμο του τείχους από τον διαιτητή Λαμπρόπουλο (το πήγε πιο πίσω από το κανονικό). Το μεγάλο λάθος του όμως ήταν που έστησε τείχος, καθώς η ανατροπή του Μάριν είχε γίνει εντός περιοχής και ήταν πέναλτι! Το πολύ σημαντικό μέχρι στιγμής για τον Μιλιβόγεβιτς –που δεν είναι τυχαίο ότι τον παρακολουθούν από το εξωτερικό –είναι ότι φέτος αποφεύγει τα «τσαφ» στα οποία ήταν ιδιαίτερα επιρρεπής.

Από την άλλη πλευρά, η απουσία του Φορτούνη έκανε «μπαμ», καθώς ο Μάριν δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός όπως στο ματς με τη Βέροια, και ο έλληνας μπαλαντέρ δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα, κάτι που θα χρειαστεί στα δύσκολα παιχνίδια, ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκης.

Ο Πανιώνιος δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ενώ φωνάζει δικαίως για το ανύπαρκτο οφσάιντ με το οποίο κόπηκε ο Ανσαριφάντ την ώρα που έφευγε από πλάγια προς την αντίπαλη εστία στο 14′, ακριβώς ένα λεπτό πριν ο Μποτία (σχεδόν έναν χρόνο μετά τα δύο γκολ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου) βρει δίχτυα με το κεφάλι ανοίγοντας το σκορ.

Ο ενθουσιασμός του νεαρού Ρέτσου –ο οποίος έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 61′ –που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες ήταν εμφανής, αλλά θα πρέπει να πηγαίνει πιο προσεκτικά προς την μπάλα και τον αντίπαλο για να γλιτώνει αποβολές όπως αυτή του 76′ (ορθότατη με δεύτερη κίτρινη) και να μην κινδυνεύει όπως στη φάση του 34′ που βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο τον Φούντα στην κόντρα και φλερτάρισε πολύ νωρίτερα με τη δεύτερη κίτρινη.

Ο ρέφερι Λαμπρόπουλος –που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη στο 88′ και τον Βλάχο –έχασε πολλούς πόντους στον πειθαρχικό έλεγχο από την πρώτη στιγμή εκατέρωθεν και ήταν δύσκολο να βγάλει με επιτυχία ένα ουσιαστικά αγγλικό ματς.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Γκιοατά, Οικονόμου, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος (88′ Ενγκόγκ), Φούντας, Μασούρας (68′ Ολαϊτάν), Ανσαριφάντ, Μασούντ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Μαρίν (65′ Ντομίνγκες), Ελιουνούσι, Σεμπά (78′ Βιάνα), Ιντέγε (90′ Καμπιάσο).