Αποβολή

Ωρες ώρες σκέφτεσαι πως οι ελληνικές ΠΑΕ όταν επιθυμούν αναλαμβάνουν δράση και λύνουν ένα πρόβλημα προτού γιγαντωθεί. Προσέξτε: όπως ανακοίνωσε ο Πανιώνιος, στη θύρα 2 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης εντοπίστηκε οπαδός της ομάδας (κάτοικος Εξαρχείων) να πετά μπουκάλια κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Απομακρύνθηκε άμεσα και στο εξής θα βλέπει τον Πανιώνιο μόνο από την τηλεόραση. Μάλιστα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθεί η εταιρεία και νομικά εναντίον του οπαδού. Τι σημαίνουν όλα αυτά και με την προϋπόθεση ότι δεν είναι για το θεαθήναι; Η κάρτα φιλάθλου κάνει τη δουλειά της όπως και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πάνω απ’ όλα, η κινητοποίηση των ανθρώπων του Πανιωνίου φέρνει αποτελέσματα. Μένει να δούμε αν και άλλες ΠΑΕ αποφασίσουν να ρυθμίσουν τα του οίκου τους.

Τερματοφύλακες

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι τα γκολ που δέχθηκε ο Στιλ ούτε κατά πόσο μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα ο αλλοδαπός κίπερ. Γνωρίζουμε τον Στιλ, έχουμε άποψη για το ταβάνι του και το πόσο μπορεί να κρατήσει σε δύσκολες φάσεις τον ΠΑΟ, αλλά και τη συνολική αστάθεια που βγάζει. Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τους αρμόδιους είναι η λειψανδρία πίσω από τον Αγγλο. Ο νεαρός Οδυσσέας Βλαχοδήμος πείθει ελάχιστους. Ο δε Κοτσόλης βαδίζει στα 37 του και τις περισσότερες φορές είναι τραυματίας. Αφήστε δε που ουδέποτε ήταν κλάση. Στην πιο ευαίσθητη θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός δείχνει να στερείται επαρκών λύσεων.

Κετσπάγια

Κρίσιμο το αποψινό ματς της ΑΕΚ στη Λάρισα. Οχι μόνο γιατί ο πρόεδρος της ΑΕΛ (Κούγιας) θέλει μια επιτυχία απέναντι σε ομάδα στην οποία ηγείτο πριν από περίπου 20 χρόνια, αλλά και διότι θα φανεί αν ο Τιμούρ κράτησε τα αποδυτήρια ή παραμένει κόουτς με ημερομηνία λήξης. Δύσκολο το εγχείρημα για τον τεχνικό, αλλά αλίμονο αν η ευθύνη τον βαραίνει 100% για το ναυάγιο στο Νέο Φάληρο.

Στεφανίδη

Αξιζε βραβείο, σύμφωνα με την άποψη πολλών, αλλά τελικά μένει αγκαλιά με την αναγνώριση του κοινού. Η Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσή στο Ρίο και πρώτη στο Ντάιμοντ Λιγκ) είδε την ισπανίδα άλτρια Ρουθ Μπεϊτία (χρυσή στο ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες) να παίρνει τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της σεζόν, σύμφωνα με την ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου. Το μέλλον, ωστόσο, ανήκει στην εκπληκτική Κατερίνα, ενώ την πίκρα πως έφτασε κοντά στο βραβείο νιώθει και η σφυροβόλος από την Πολωνία Ανίτα Βλόνταρτσουκ (διακρίσεις χρυσές και δύο παγκόσμια ρεκόρ).

Γυναίκες

Εκτενής αναφορά έγινε το Σάββατο για την προσπάθεια της Ανθής Σαββίδη στον πάγκο του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Πρέπει να παρακολουθούμε την πορεία της πρώτης γυναίκας που κρατά τα ηνία ομάδας. Χθες, λοιπόν, είχαμε ματς για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, αλλά την πρόκριση πήρε (στη διαδικασία των πέναλτι) η ομάδα του Αμβρακία Κωστακίων.

Σοκ

Πάγωσαν στις ΗΠΑ με τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας Τρίνιτι Γκέι, η οποία σκοτώθηκε όταν δέχτηκε σφαίρα στον λαιμό (από ανταλλαγή πυροβολισμών καθώς βρέθηκε μεταξύ δύο οχημάτων), την ώρα που έτρωγε σε υπαίθριο ρεστοράν του Κεντάκι. Πρόκειται για την κόρη του διάσημου αμερικανού σπρίντερ Τάισον Γκέι, η οποία ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στα 100 και τα 200 μέτρα.