Οι περιοδείες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ετσι μετά την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη, τις οποίες επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο ήταν η σειρά της Χίου.

Συνοδευόμενη από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υφυπουργό Θόδωρο Παπαθεοδώρου, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νίκο Βοσδογάνη αλλά και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νησί Κώστα Τριαντάφυλλο, η Φώφη Γεννηματά έκανε συναντήσεις με φορείς του νησιού, πολίτες και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα προσμετρούν στα θετικά της περιοδείας «επιστροφές» στελεχών, με πιο χαρακτηριστική αυτή του πρώην δημάρχου Βροντάδου –υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ –Μάρκου Μεννή, ο οποίος σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη μου είχε να εμφανιστεί στο κόμμα από το 2009.

Κατά την ομιλία της στη Χίο η Γεννηματά αναφέρθηκε στο χρέος, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση του 2012 για αναδιάρθρωση και μαζί και την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 6 δισ. «Οι ψευτοπαλικαρισμοί του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του έχουν κοστίσει στην Ελλάδα και στους Ελληνες ακριβά» υποστήριξε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια, την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας μέσα στη ζώνη του ευρώ.

Στήριξη στους ακρίτες και τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επίσης η Φώφη, επισκεπτόμενη το ακριτικό φυλάκιο της Αγίας Ελένης εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη της στις Ενοπλες Δυνάμεις που, όπως τόνισε, εγγυώνται και περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και φρόνημα. «Η ακεραιότητα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη, όχι μόνο επειδή την κατοχυρώνουν οι διεθνείς συνθήκες, αλλά γιατί στηρίζεται μαζί με τα σύνορά μας στους αγώνες και τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού» επισήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, προσηλωμένη και αμετακίνητη στην υποστήριξη των εθνικών δικαίων της. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει καλά κυρίως η γειτονική μας Τουρκία» πρόσθεσε.

n Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε και το hotspots της ΒΙΑΛ στη Χίο και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Αμέσως μετά σε δηλώσεις της κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα και αναξιοπιστία» και στο ζήτημα του Προσφυγικού.