Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο των επαφών του με προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς –και όχι μόνο καθώς την Παρασκευή, όπως σας είχα ενημερώσει, τα είπε και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης συζήτησαν και για τα του χώρου της προοδευτικής παράταξης. Ο Μπουτάρης, λένε στη ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε πως χρειάζεται νέο ξεκίνημα χωρίς κατακερματισμούς και με υπέρβαση των υπαρχόντων σχημάτων.

Μαζί του συμφώνησε και ο Θεοχαρόπουλος, εκτιμώντας ότι σύντομα θα βρεθούν λύσεις ώστε ο προοδευτικός χώρος να ξεφύγει από τη στασιμότητα και να αποκτήσει δυναμική.

Οι ίδιες πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν επίσης πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έθεσε το ζήτημα της ανανέωσης προσώπων και πρακτικών, τονίζοντας ότι «το θέμα δεν είναι ηλικιακό και το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης». Ο 74χρονος δήμαρχος Θεσσαλονίκης φέρεται να του απάντησε –σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέουν από τη ΔΗΜΑΡ –ότι «εγώ έχω ακόμη τρία χρόνια θητεία στον δήμο κι έξι εγγόνια, εσείς να βγείτε τώρα μπροστά». Τέτοια ακούει ο Θεοχαρόπουλος και νομίζει ότι είναι ο επόμενος αρχηγός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης!