Τελικά, στο Ποτάμι εκτός από τον αρχηγό δουλεύουν πολύ τα σόσιαλ μίντια και όλοι οι υπόλοιποι. Λογικό, θα μου πείτε. Οπως και όλα τα κόμματα νέας κοπής από την αρχή βασίστηκαν στο Διαδίκτυο. Αφήνω τις διαπιστώσεις περί στρατηγικών επιλογών στην πολιτική επικοινωνία της Σεβαστουπόλεως και εξηγούμαι αμέσως.

Οι ποταμικοί πρέπει να παρακολούθησαν πολύ Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το τριήμερο γιατί απ’ ό,τι είδα στο twitter αρκετοί από αυτούς τιτίβισαν κι ένα σχόλιο γι’ αυτό. Πρώτος και καλύτερος ο Σταύρος Θεοδωράκης που έγραψε «Τσίπρας στο#2οSynedrioπριν από λίγο: «Να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα». Τελικά μόνο η Δήμητρα έλειπε από το Τάε Κβον Ντο».

Μετά ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας που έγραψε «μιλάει στους Συριζαίους για αναπτυξη. Παγωμάρα στο συνέδριο! Ασ’ το Αλέξη. Ειναι σα να λες σε μουσουλμάνους για τη νοστιμιά του χοιρινού κρέατος». Επειτα ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, «κατεβάζει τα χειμωνιάτικα: Αερίζει τις ντουλάπες, οι οποίες καθαρές υποδέχονται τα «δικά τους» παιδιά και τις στρατιές συμβούλων».

Ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς πάλι ήθελε να πει πολλά, οπότε τιτίβισε σε συνέχειες. Πρώτο τουίτ, «Ξαναζεσταμένο φαΐ η χθεσινή ομιλία Τσίπρα. Με σως από διαπλοκή, γαρνιτούρα από «αξιοπρέπεια» & βέβαια πολύ ηθικό πλεονέκτημα για χώνεψη…». Και δεύτερο, «…ξέρετε, το ηθικό πλεονέκτημα των απευθείας αναθέσεων, των προσωποπαγών θέσεων και των φωτογραφικών διατάξεων, αυτό που τα χωνεύει όλα».

…και #2οSynedrio

Εκτός όμως από τα στελέχη πρώτης γραμμής τουιτάρισαν κι άλλοι. Η διευθύντρια του γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη π.χ. που έγραψε «σήκω Αντρέα για να δεις πού καταλήγουν τα παιδιά της Αλλαγής» αλλά και η Νεολαία του κόμματος που τιτίβισε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter «Τσίπρας στο#2oSynedrio: Τι σεμνός άνθρωπος! Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα ζητήσει να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια από τις καταλήψεις του, ζήτησε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση!».

Δεν λέω, έχουν μεγάλη δόση χιούμορ τα περισσότερα, αλλά δεν κρατιέμαι να μην υπενθυμίσω στους ποταμικούς αυτό που έλεγε ο αμερικανός κωμικός ηθοποιός Γουίλ Ρότζερς (1879-1935): «Δεν είναι δύσκολο να είσαι αστείος όταν έχεις όλη την κυβέρνηση να δουλεύει για σένα».