Επιβράβευση της στρατηγικής της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, της σύγκρουσης για τις τηλεοπτικές άδειες, της πολιτικής της Παιδείας συμπεριλαμβανομένης της κόντρας με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά, αλλά και στην εκκαθάριση που επιχειρείται στον χώρο της Υγείας αποτελούν τα αποτελέσματα για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον καταγράφονταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε καταμετρημένα περίπου 1.200 ψηφοδέλτια (περίπου στο 40%).

Σύμφωνα με αυτά, εκλέγονται κατά σειρά στις πρώτες 15 θέσεις οι Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Δραγασάκης, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Ρήγας, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, Ράνια Σβίγκου, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Σκορίνης και Ολγα Γεροβασίλη.

Η πρώτη εικόνα δείχνει πως το κόμμα αναγνωρίζει τον ρόλο των παλαιότερων στελεχών όπως ο Πρόεδρος της Βουλής και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αλλά συγχρόνως επιδοκιμάζει και υπουργούς που έχουν έρθει σε σύγκρουση με κατεστημένες καταστάσεις όπως οι Νίκος Φίλης, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός.

Επίσης την ώρα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος καλείται να εφαρμόσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, επικροτεί την αντίσταση του Πάνου Σκουρλέτη στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Στις πρώτες θέσεις με βάση τα πρώτα αποτελέσματα πλασάρονται κυρίως στελέχη της Ενωτικής Κίνησης (προεδρικοί), ορισμένοι εκπρόσωποι των 53, στελέχη που θεωρητικώς δεν ανήκουν σε καμία πτέρυγα αλλά και της Πλατφόρμας 2010 (Ρήγας, Δούρου).