Ολοι οι χρήστες του facebook messenger θα μπορούν πλέον να εφαρμόζουν όρους κρυπτογράφησης στις μεταξύ τους επικοινωνίες. 

Το νέο στοιχείο που αναμένεται να προστεθεί στις υπηρεσίες που προσφέρει ο facebook messenger είναι το secret conversations, που αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο σε ορισμένους χρήστες. Τώρα θα επεκταθεί σταδιακά και στα 900 εκατ. χρήστες της υπηρεσίας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων του facebook.

Με τη λειτουργία αυτή, η επικοινωνία μεταξύ δύο χρηστών του facebook messenger θα είναι κρυπτογραφημένη και μόνο οι συνομιλητές θα μπορούν να δουν τα μηνύματά τους.

Το secret conversations θα επιτρέπει και τη θέσπιση χρονικού ορίου κατά το οποίο θα είναι διαθέσιμα τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ δύο χρηστών. Η κρυπτογράφηση των συνομιλιών δεν θα είναι εξ ορισμού ενεργοποιημένη, αλλά θα μπορούν να την επιλέξουν τα δύο μέρη (από το πεδίο των ρυθμίσεων στα δεξιά), αφότου αρχίσουν τη συνομιλία τους. Η επιλογή της κρυπτογραφημένης συνομιλίας θα είναι σταδιακά διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του facebook messenger και σε όλες τις εκδόσεις της εφαρμογής, μέσω update που θα διατεθεί από την υπηρεσία.

Πάντως, παρότι η δυνατότητα της κρυπτογράφησης των επικοινωνιών μέσω του facebook messenger είναι καλοδεχούμενη, υπάρχουν και φωνές που μιλούν για το ενδεχόμενο κακόβουλης χρήσης της από τρομοκράτες και άλλες ομάδες εγκληματιών.