Ο τερματοφύλακας της Εβερτον Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε δύο πέναλτι στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι (1-1) και η κορυφή στην Πρέμιερ Λιγκ πήρε φωτιά. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει ποσοστό 4/8 στις εκτελέσεις πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις, ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή με την Αρσεναλ (3-2 τη Σουόνσι) εν αναμονή του αποψινού ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε περίπτωση νίκης για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία! Ωστόσο, ο Ζοζέ Μουρίνιο φρόντισε να δυναμιτίσει το ντέρμπι, καθώς υποστήριξε πως ο διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει το ματς Αντονι Τέιλορ δέχεται πιέσεις! «Είναι πολύ καλός διαιτητής, αλλά σκόπιμα τού ασκείται πίεση. Θα είναι δύσκολο να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Εχω την άποψη μου, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα», υποστήριξε ο Πορτογάλος και η ομοσπονδία αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας. Ο ορισμός του Τέιλορ ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, καθώς η κατοικία του είναι έξι μίλια μακριά από το Ολντ Τράφορντ.

Στο Ετιχαντ, λοιπόν, ο Στεκέλενμπουργκ, «νίκησε» τους Ντε Μπρόινε, Αγουέρο, ο Λουκάκου με το έκτο του φετινό γκολ έδωσε προβάδισμα στα ζαχαρωτά και ο Νολίτο ισοφάρισε σώζοντας τη Σίτι.

«Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να εκτελούν πέναλτι αλλά ήδη έχουμε χάσει αρκετά. Ελπίζω ότι αυτό θα βελτιωθεί στο μέλλον», σχολίασε ο Γκουαρντιόλα, ενώ ο Στεκέλενμπουργκ αναρωτήθηκε αν ο συμπαίκτης του Φιλ Γιάγκελκα θα τον καλέσει σε δείπνο καθώς ήταν εκείνος που παραχώρησε και τα δύο πέναλτι.

Στο Εμιρέιτς η Αρσεναλ με πρωταγωνιστή τον Γουόλκοτ νίκησε 3-2 την Σουόνσι,αλλά στο τέλος απειλήθηκε καθώς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσάκα. «Οταν προηγηθήκαμε με δύο γκολ, χάσαμε τη συγκεντρωσή μας και αυτό είναι επικίνδυνο όταν αντιμετωπίζεις ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις», είπε ο Αρσεν Βενγκέρ.

Ο Χοσέ Χολέμπας με καταπληκτικό σουτ έδωσε στη Γουότφορντ την εκτός έδρας νίκη επί της Μίντλεσμπρο, αλλά στο τέλος του ματς αντι να πανηγυρίσει, καβγάδισε για μία φάση με τον συμπαίκτη του Ετιέν Καπού!

Αλλα αποτελέσματα στην 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ: Τσέλσι – Λέστερ 3-0, Μπόρνμουθ – Χαλ 6-1, Στόουκ – Σάντερλαντ 2-0, Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ 1-1, Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 0-1, Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 3-1.

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ από 19, Τότεναμ 18, Λίβερπουλ (7 αγ.) και Τσέλσι από 16, Εβερτον 15, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (7 αγ.) 13.