Ο προπονητής της Ρόμα Λουτσιάνο Σπαλέτι αποθέωσε τον Εντιν Τζέκο μετά το 3-1 επί της Νάπολι στο Σαο Πάολο. Ο βόσνιος επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής (δύο γκολ) της νίκης που έφερε τη Ρόμα στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Μίλαν που νίκησε στη Βερόνα την Κιέβο 3-1.  

«Στην Ιταλία, οι επιθετικοί κρίνονται μόνο από τα γκολ που σημειώνουν και ο κόσμος δεν δίνει σημασία στα υπόλοιπα που συμβαίνουν στο παιχνίδι. Ο Τζέκο είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα με τη φυσική και τεχνική του ικανότητα» είπε ο Σπαλέτι.

Ο Τζέκο αγωνίστηκε και πέρυσι στη Ρόμα, αλλά ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Ρόμα πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι στη Σίτι για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. «Πέρυσι δεν είχα καλή χρονιά και ο κόσμος δεν ήταν ευχαριστημένος. Ημουν αποφασισμένος να παλέψω για το καλύτερο φέτος και αυτό κάνω» είπε ο Τζέκο.           

Η Γιουβέντους απέκτησε πλέον αέρα πέντε βαθμών, καθώς με δύο γκολ του Ντιμπάλα νίκησε στο Τορίνο την Ουντινέζε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι, με τον Λουίτζι Ντελνέρι για πρώτη φορά στον πάγκο, προηγήθηκαν με τον Γιάνκτο (30′), αλλά ο Ντιμπάλα νίκησε δύο φορές από στημένη φάση τον Ορέστη Καρνέζη (43′ εκτέλεση φάουλ, 51′ πέναλτι).

Αλλα αποτελέσματα: Πεσκάρα – Σαμπντόρια 1-1, Φιορεντίνα – Αταλάντα 0-0, Τζένοα – Εμπολι 0-0, Ιντερ – Κάλιαρι 1-2, Λάτσιο – Μπολόνια 1-1, Σασουόλο – Κροτόνε 2-1. Βαθμολογία: Γιουβέντους 21, Ρόμα και Μίλαν από 16, Νάπολι και Λάτσιο από 14.