Κόκκινος Οκτώβρης χτύπησε χθες τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (88-63) και δεν κατάλαβε από πού του ήρθε. Πολύ απλά διότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν βασίζεται πλέον επιθετικά μόνο στον Βασίλη Σπανούλη και αυτό ήταν χθες το μεγάλο μυστικό. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν άποντος στο ημίχρονο, αλλά η ομάδα του είχε φτάσει ήδη τους 50 πόντους (και στο +18) και ο ίδιος τις έξι ασίστ. Τελείωσε τον αγώνα μόλις με 2 πόντους (από βολές!), αλλά η ομάδα του στο +25 με την τριάδα Γκριν (14) – Λοτζέσκι (15) – Χάκετ (9) να έχει συνολικά 38 πόντους για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που διεύρυνε το σερί του με τον Παναθηναϊκό στο 10-2 (6-1 σε τελικούς).

Και να φανταστεί κανείς ότι είναι ανέτοιμος ακόμα ο Γιανγκ, που σε μια φάση με τον Σπανούλη θύμισε τις (λίγες λόγω τραυματισμού) τρομερές φάσεις που είχε χαρίσει στους φίλους του Ολυμπιακού την πρώτη χρονιά, αλλά έπαιζε και για αυτόν ο τρομερός Πρίντεζης (18 π.).

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, βασιζόμενος κυρίως σε ατομικές προσπάθειες (Μπουρούσης 12 π. και Παππάς 9 π.) έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά γρήγορα αποδέχτηκε τη μοίρα του, που χθες το βράδυ τον ήθελε να συντρίβεται. Λάθη από τους παίκτες των Πρασίνων και απώλεια 20 αμυντικών ριμπάουντ! Σαφώς ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα και χρειάζεται χρόνο, ενώ προσπαθεί να καλύψει τη σοβαρή απουσία του Τζέιμς. Ακόμη και αυτό το γεγονός, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία (και από τους παίκτες περισσότερο) για παθητική αντίδραση όπως η χθεσινή και σουτάκια σε στυλ streetball.

Πιστεύουμε πως όταν ξαναβρεθούν οι δύο ομάδες αντίπαλοι, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.