Οι προληπτικοί της Λίβερπουλ βεβαιώθηκαν πως το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είχε αίσιο τέλος για την ομάδα τους είκοσι λεπτά πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα, όταν είδαν μια μαύρη γάτα να κάνει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο του Ανφιλντ. Οι υπόλοιποι πείστηκαν όταν είδαν το μαγικό αριστερό χέρι του Ντε Χέα να κάνει δύο ονειρικές αποκρούσεις.

Πολύς λόγος για ένα 0-0 στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν αναζητήσουμε νικητές μέσα στη «σούπα» του Ανφιλντ, τότε σίγουρα ένας από αυτούς είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Τι κι αν οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν μόνο 35% κατοχή μπάλας; Τι κι αν ο Ιμπραΐμοβιτς απείλησε μόνο μία φορά τον Κάριους; Τι κι αν ο ακριβότερος παίκτης, ο Πολ Πογκμπά έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του; Ο Μουρίνιο πήρε τελικά αυτό που ήθελε, τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς μάλιστα να τοποθετήσει το γνωστό λεωφορείο στην εστία του Ντε Χέα, παρά το ζέσταμα των παικτών του σε πάρκινγκ.

Ο ισπανός πορτιέρο τοποθετείται επίσης στην πλευρά των κερδισμένων. Στο 59′ σε σουτ του Τσαν και στο 71′ σε βολίδα του Κουτίνιο άπλωσε το αριστερό του χέρι και έσωσε τη Γιουνάιτεντ.

Ο νούμερο ένα εχθρός της Λίβερπουλ Ζοζέ Μουρίνιο παρέμεινε αήττητος στο Ανφιλντ για ένατο χρόνο, κρατώντας μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας τους Ρεντς. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε ενορχηστρώσει την ήττα των Κόκκινων το 2014, η οποία ουσιαστικά στέρησε τον 19ο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ. Ο κορυφαίος παίκτης της Γιουνάιτεντ στη χθεσινή βραδιά, ο Αντερ Ερέρα, ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Θέλαμε να νικήσουμε. Δείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Θα παλέψουμε για όλα και είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου».