Ο εκπληκτικός χθες Ολυμπιακός αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, πόνταρε σε αυτές και με πειστικό τρόπο έβαλε τη βάση για την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε περισσότερους και ποιοτικότερους (συνολικά) παίκτες με αποτέλεσμα να βγάλει πολλαπλάσια ενέργεια από την ομάδα του Πεδουλάκη, που πλήρωσε την απώλεια δύο ξένων, την έλλειψη δεύτερου point-guard που με τον τραυματισμό του Τζέιμς έγινε πιο εμφανής.

Αποτέλεσμα, η ομάδα που σχεδιάστηκε με σκοπό να έχει βασικά στοιχεία όσα απορρέουν από την «αθλητικότητα» των παικτών (transition, ριμπάουντ) να σημειώσει 4 π. στον αιφνιδιασμό (έναντι 17 π.), να δεχθεί 28 π. από δεύτερες ευκαιρίες (έναντι 5 π.) και μετά τα 39 άστοχα σουτ του Ολυμπιακού να χάσει 20 ριμπάουντ!

Με μοναδικό σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Μπουρούση (φωτογραφία), ο ΠΑΟ ήταν απελπιστικά μονοδιάστατος ενώ με χειρότερα ποσοστά έχοντας και 16 λιγότερες κατοχές η τελική διαφορά ίσως είναι θετικό αποτέλεσμα. Στο πρόγραμμα φαίνεται ότι έρχεται για τον ΠΑΟ μεγάλη ανηφόρα και ουδείς ξέρει τι κρύβει στο τέλος της (έξω ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ και εντός Ερυθρός) καθώς οι Πράσινοι –τα τελευταία χρόνια –δεν φημίζονται για την υπομονή τους.