Προς υπεράσπιση του συζύγου της Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε η Μελάνια, χαρακτηρίζοντας τις απαξιωτικές δηλώσεις του για τις γυναίκες σε βίντεο του 2005 ως «αγορίστικες κουβέντες». Η Μελάνια, πρώην μοντέλο, μίλησε στο CNN όπου ανέφερε ότι ο άνδρας της στο επίμαχο βίντεο «παρασύρθηκε από τον δημοσιογράφο για να πει βρώμικα λόγια», μιας και η ίδια δεν έχει ακούσει ποτέ τον άνδρα της να μιλάει έτσι. Σε άλλη συνέντευξη, στο κανάλι Fox News, είπε ότι έχει συγχωρήσει τον σύζυγό της για τις δηλώσεις του στο βίντεο, το οποίο αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Washington Post». «Εκείνες οι λέξεις ήταν προσβλητικές και δεν ήταν σωστές. Μου ζήτησε συγγνώμη. Και εγώ δέχθηκα τη συγγνώμη του. Και το ξεπεράσαμε» είπε. Οταν ρωτήθηκε αν θεωρεί δίκαιο να ανασύρουν τα ΜΜΕ ή ο σύζυγός της τις κατηγορίες απιστίας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, συζύγου της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία, η Μελάνια Τραμπ ανέφερε: «Κοιτάξτε, αν ανασύρουν το δικό μου παρελθόν και τις φωτογραφίες μου ως μοντέλο γιατί να μην κάνουν κι αυτό;».

Μετά τη δεύτερη τηλεοπτική διαμάχη του Τραμπ με την Κλίντον, όπου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ερωτήθηκε από τους συντονιστές δημοσιογράφους και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε παρενοχλήσει γυναίκες σεξουαλικά, εμφανίστηκαν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί παρενόχληση εδώ και δεκαετίες. Σχολιάζοντας τις κατηγορίες αυτές, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε: «Ολες αυτές οι γυναίκες βγαίνουν και διατυπώνουν κατηγορίες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γιατί βγαίνουν στη δημοσιότητα τώρα; Γιατί τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές;».

Αυτές ήταν και οι πρώτες δηλώσεις που έκανε η σλοβενικής καταγωγής Μελάνια μετά το κύμα καταγγελιών από γυναίκες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση. Καθώς οι μετρήσεις δείχνουν πως οι γυναίκες ψηφοφόροι εγκαταλείπουν μαζικά τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, η εμφάνιση της συζύγου του είχε στόχο να περιορίσει τη διαρροή.