Με την Ιστορία φλερτάρει απόψε η Νάπολι καθώς είναι πολύ πιθανό να γίνει η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στη φάση των αγώνων νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από μόλις τρεις αγωνιστικές στους ομίλους.

Οι Παρτενοπέι υποδέχονται την Μπεσίκτας στο Σαν Πάολο και για να προκριθούν χρειάζονται νίκη επί της τουρκικής ομάδας και ταυτόχρονα ισόπαλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ντιναμό Κιέβου με την Μπενφίκα.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Μπάγερν, η οποία είναι σε τροχιά κρίσης μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στην Μπουντεσλίγκα και την ήττα από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε δίνει τον τόνο στον ρυθμό που παίζουν τα όργανα στο Μόναχο, ενώ ο γερμανικός Τύπος προσωποποίησε την κρίση. Κατά την «Μπιλντ» υπεύθυνος για την κατακόρυφη πτώση της Μπάγερν είναι ο Ισπανός Τσάμπι Αλόνσο, ενώ ευθύνες επιρρίπτονται και στον συμπατριώτη του Τιάγκο. Ισως είναι σύμπτωση, αλλά και οι δύο αποτελούσαν επιλογές του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Μπάγερν υποδέχεται την Αϊντχόβεν και χρειάζεται τη νίκη για λόγους τόσο ψυχολογικούς όσο και βαθμολογικούς. Ο Κάρλο Αντσελότι συνιστά ηρεμία και επιμένει πως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κρίση.

Την επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Καμπ Νου με τη Μάντσεστερ Σίτι επισκίασαν οι χθεσινές δηλώσεις του Ζεράρ Πικέ, που αποκάλυψε πως το 2014 σκέφτηκε πολύ σοβαρά να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, αλλά ο Λουίς Ενρίκε του άλλαξε τελικά γνώμη.

Το σημερινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος: Αρσεναλ – Λουντογκόρετς, Παρί – Βασιλεία.

2ος όμιλος: Νάπολι – Μπεσίκτας, Ντιναμό Κιέβου – Μπενφίκα.

3ος όμιλος: Σέλτικ – Γκλάντμπαχ, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σ.

4ος όμιλος: Ροστόβ – Ατλέτικο, Μπάγερν – Αϊντχόβεν.