Μεγάλο ταλέντο; Χωρίς αμφιβολία, ναι. Προβληματικός ως χαρακτήρας; Το βεβαιώνουν οι πράξεις του. Ο Νικ Κύργιος σε ηλικία 21 χρονών έχει καταφέρει να γίνει το αντικείμενο συζήτησης για τους φίλους του τένις και όχι μόνο.

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου χειροκροτήθηκε για την κατάκτηση του πρώτου σημαντικού τίτλου στην καριέρα του. Ηταν στο τουρνουά του Τόκιο, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε δέκτης θετικών σχολίων, καθώς έσπευσε να προσφέρει ένα μπουκάλι νερό σε θεατή που δεν αισθανόταν καλά.

Οι καλές πράξεις φαίνεται όμως πως δεν τον συγκινούν ιδιαίτερα. Μέσα σε λίγες ημέρες τα τίναξε όλα στον αέρα. Στο Masters της Σαγκάης το «τερμάτισε» με την προκλητική αδιαφορία του στο ματς με τον Γερμανό Ζβέρεφ, από τον οποίο ηττήθηκε σε 48 λεπτά! Στράβωσε το ματς, βαρέθηκε και ο ίδιος! Σκεφτείτε ότι τα έβαλε με τον διαιτητή που του έκανε παρατήρηση για τη συμπεριφορά του και προκάλεσε το κοινό που τον αποδοκίμαζε!

«Δεν τους ζήτησα εγώ να έρθουν. Μπορούν να φύγουν, αν δεν τους αρέσω» είπε. Το αποτέλεσμα; Οκτώ εβδομάδες αποκλεισμός, κάτι που σημαίνει πως για αυτόν τελειώνει η χρονιά καθώς η τιμωρία του λήγει λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Οπεν της Αυστραλίας.

Εκτός αν… Η ΑTP έβαλε και μία υποσημείωση: Αν ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός δεχτεί να υποβληθεί σε θεραπεία διαχείρισης θυμού από ειδική ψυχολόγο, η ποινή του θα μειωθεί στις τρεις εβδομάδες.

Ο Κύργιος φαίνεται πως βαριέται όταν βρίσκεται στα κορτ. Το είχε πάθει και στο Γουίμπλεντον, τον Ιούλιο του 2015, όταν απλά κοίταζε το μπαλάκι ή το επέστρεφε στο φιλέ, για να αρχίσουν οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο αλλά και η κατακραυγή από τα σόσιαλ μίντια. Οταν κάποιος δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί δεν απάντησε στα σερβίς, αυτός είχε έτοιμη την ατάκα: «Θέλεις να προσπαθήσω να απαντήσω στα σερβίς του Ρισάρ; Θα σου δώσω τη ρακέτα να δεις εσύ πόσες φορές θα καταφέρεις να το κάνεις».

Συμβαίνουν όμως αυτά σε ένα κυριλέ άθλημα όπως είναι το τένις; Κι όμως, με τον Κύργιο όλα συμβαίνουν. Αυτό που έκανε στο τουρνουά του Μόντρεαλ δεν είχε προηγούμενο, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε στον Σταν Βαβρίνκα πως ο Θανάσης Κοκκινάκης, ένας άλλος ελληνοαυστραλός τενίστας, είχε σχέσεις με τη σύντροφό του. Ο ελβετός τενίστας δεν το άκουσε εκείνη τη στιγμή, αλλά έμαθε στα αποδυτήρια τι συνέβη και προσπάθησε να επιτεθεί στον Κύργιο.

Τα επεισόδια με τον 21χρονο δεν σταματούν στο Μόντρεαλ, αλλά απλώνονται σε πολλές πόλεις του πλανήτη. Στο Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νέα Υόρκη, του έφταιγαν όλα, από τα φώτα μέχρι τον κόσμο που έμπαινε με καθυστέρηση στο γήπεδο. Με τους διαιτητές φαίνεται πως δεν έχει καλές σχέσεις. Στο Μαϊάμι, στο Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη, στο Γουίμπλεντον έχει έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Μετά την τιμωρία του είπε ότι λυπάται για ό,τι έγινε και θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο για να βελτιωθεί εντός και εκτός γηπέδων. Αλλωστε, έπειτα από κάθε παράβαση ακολουθεί πρόστιμο και ήδη έχουν μαζευτεί πολλά!