Είχε γίνει συνήθεια για τον Παναθηναϊκό να αλλάζει τα τελευταία χρόνια προπονητές μόλις βγει ο χειμώνας. Φέτος όμως οι Πράσινοι έφεραν την άνοιξη, το φθινόπωρο και μαζί με τα φύλλα «έπεσε», χθες, στο ΟΑΚΑ και το κεφάλι του Αργύρη Πεδουλάκη. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα τρία επίσημα ματς (με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, Προμηθέα στην Α1, Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα) και η συντριβή στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό ήταν προφανώς οι αιτίες για να αποφασίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να ενεργοποιήσει έναν όρο που είχε βάλει ο ΠΑΟ στο συμβόλαιο του Πεδουλάκη και έδινε στους Πράσινους τη δυνατότητα να φέρουν στο προπονητικό τιμ έναν αμερικανό κόουτς που θα πρόσθετε ιδέες και συστήματα για την επίθεση!

Οσο σπάνιο είναι μια ομάδα να παίρνει διαζύγιο με τον προπονητή της μόλις 10 ημέρες μετά την έναρξη της σεζόν, άλλο τόσο ανήκουστο είναι να υπάρχει τέτοιος όρος σε συμβόλαιο προπονητή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την ομάδα της ΑΕΚ που αγωνιζόταν για το Champions League, η πρόταση δεν άρεσε στον Πεδουλάκη και οι τόνοι ανέβηκαν. Ο προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την έκανε αποδεκτή.

Για 4η συνεχόμενη σεζόν, πιο πρόωρα από ποτέ, ο Παναθηναϊκός αναζητεί μεσούσης της περιόδου νέο προπονητή, ο οποίος θα αποδεχθεί να αναλάβει μια ομάδα που έχει απαιτήσεις και μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν σχεδίασε και αυταπόδεικτα δεν διαθέτει υπομονή και δεν προσφέρει στήριξη στους προπονητές.

Ενδεχομένως όλες αυτές οι παράμετροι να μετρήσουν στο σαφάρι στο οποίο έχει αποδυθεί ο Παναθηναϊκός από χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο τηλεφώνημα που έκαναν οι Πράσινοι για να κάνουν πρόταση να αναθέσουν την ομάδα τους ήταν στον Τσάβι Πασκουάλ. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από τη Βαρκελώνη, όμως από το περιβάλλον του τέως προπονητή της Μπαρτσελόνα δεν διαρρέει αν απάντησε αρνητικά ή ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί. Εκτιμήσεις των Καταλανών λένε πως ο Πασκουάλ είναι δύσκολο έως απίθανο να αποδεχτεί να αναλάβει μεσούσης της περιόδου μια ομάδα κι αν αυτό επιβεβαιωθεί ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Πεδουλάκη και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία με την προσδοκία να επαναφέρει τους Πράσινους στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εχοντας λίγες πιθανότητες να είναι ο Πασκουάλ, με τα υπόλοιπα ονόματα που κυκλοφορούν από χθες να φαίνεται πως δεν είναι προτεραιότητες του ΠΑΟ (Γιαννάκης, Ζούρος) ή να έχουν δεσμεύσεις (Γιασικεβίτσιους), θα πρέπει να θεωρείται βασικότατος υποψήφιος ο Πίνι Γκέρσον από τη στιγμή που λίαν προσφάτως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον ισραηλινό προπονητή ως «το μεγαλύτερο λάθος του και τον καλύτερο στο κοουτσάρισμα ενός αγώνα», αποκαλύπτοντας πως είχε συζητήσεις μαζί του κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14 και το καλοκαίρι.

Προς το παρόν το τιμόνι θα κρατούν οι βοηθοί του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος και Νίκος Παππάς, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τον ΠΑΟ και στον αγώνα της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ.Στη χθεσινή πρεμιέρα του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA η ΑΕΚ διέλυσε (92-49) την ουγγρική Ζολνόκι στο ΟΑΚΑ και ο Αρης υπέταξε (62-54) την Ελιος Ντομζάλε στη Σλοβενία. Σήμερα θα παίξουν Ρόζα Ράντομ – ΠΑΟΚ (19.30, NS2).