«Θα τους κάνω να φάνε τα σκληρά λόγια τους» είπε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Και το έκανε. Ο ιταλός πορτιέρο που αμφισβητήθηκε έντονα μετά τα συνεχόμενα λάθη του στα παιχνίδια με Ισπανία και Ουντινέζε, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του οδηγώντας τη Γιουβέντους στη νίκη με 1-0 επί της Λυών, στη Γαλλία.

«Εχει πλάκα όταν ο κόσμος θέλει να σου κάνει την κηδεία κι εσύ τους διαψεύδεις. Ζω για να τους κάνω να φάνε τα λόγια τους και να τους αποδείξω πως είναι λάθος», είχε δηλώσει πριν από το παιχνίδι με τη Λυών. Μετά το ματς; «Ο κόσμος μπορεί να ετοιμάζει την κηδεία, αλλά δεν θα είναι κανείς εκεί. Το πιο σωστό που άκουσα είναι πως “περιμένουμε περισσότερα από τον Μπουφόν”».

Ο Ιταλός απέκρουσε πέναλτι του Λακαζέτ, το πρώτο στην κανονική διάρκεια σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ από τον Μάιο του 2003 όταν είχε αποκρούσει πέναλτι του Φίγκο στο ματς με τη Ρεάλ. Επίσης πραγματοποίησε δύο ακόμα παγκόσμιας κλάσης αποκρούσεις αναγκάζοντας τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα να τον συγχαρεί στο twitter.

Και βέβαια όταν έχεις έναν πορτιέρο που πιάνει τα άπιαστα, τότε είναι φυσικό να κυνηγήσεις τη νίκη ακόμα κι αν παίζεις με δέκα παίκτες. Το γκολ που πέτυχε ο Χουάν Κουαδράδο διεκδικεί τον τίτλο του πιο εντυπωσιακού στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας ακόμα πιο γλυκιά τη νίκη της Γηραιάς Κυρίας.

Στη Μαδρίτη η είδηση δεν είναι η νίκη της Ρεάλ επί της Λέγκια με το ευρύ 5-1, αλλά το γεγονός ότι ο Ρονάλντο δεν σκοράρισε. Οι πολωνοί χούλιγκαν συγκρούστηκαν τελικά με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επτά άτομα και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Με αρχηγό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο η Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα από το Ζοζέ Αλβαλάδε επικρατώντας της Σπόρτινγκ με 2-1. Ο ταχύτατα ανερχόμενος Βάιγκλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ το μεγάλο κανόνι, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ πέτυχε το 52ο γκολ στις 62 τελευταίες του εμφανίσεις.

Τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μονακό 1-1, Λεβερκούζεν – Τότεναμ 0-0.

6ος όμιλος: Σπόρτινγκ – Ντόρτμουντ 1-2, Ρεάλ – Λέγκια 5-1.

7ος όμιλος: Λέστερ – Κοπεγχάγη 1-0, Μπριζ – Πόρτο 1-2.

8ος όμιλος: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη 0-1, Λυών –

Γιουβέντους 0-1.