«Φίλε, δίνω μάχη με τον εαυτό μου και υπάρχουν μέρες που είμαι πολύ καλά και άλλες που η ψυχολογία μου είναι πολύ χαμηλά. Ομως θα τα καταφέρω και είναι σπουδαίο ότι με βοηθάει όλη η ομάδα σε αυτό και τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου».

Ο Πάτρικ Γιανγκ έστειλε το μήνυμα μέσω της «Ομάδας» προς κάθε πλευρά, ότι κάθε μέρα που περνάει θα είναι όλο και πιο δυνατός, την παραμονή του πολύ δύσκολου αγώνα με την Εφές Αναντολού (σήμερα, 20.45, ΕΡΤ1) στο ΣΕΦ.

Κόντρα στην ίδια ομάδα πέρυσι, στην Κωνσταντινούπολη, είχε βιώσει την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού) που τον άφησε σχεδόν έναν χρόνο εκτός αγώνων!

«Ηταν πάρα πολύ δύσκολο και ξέρεις μόλις ένα 5%-10% των ανθρώπων που έχουν έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό μπορούν να επανέλθούν στο 100% της κατάστασης που βρίσκονταν πριν, μέσα σε ένα γρήγορο διάστημα. Εγώ νιώθω πολύ καλύτερα, αλλά θέλω ακόμα τον χρόνο μου» μας λέει ο αγαθός γίγαντας των Ερυθρολεύκων που είναι δεδομένο ότι έχει (απόλυτα φυσιολογικά) και ψυχολογικό θέμα καθώς προέρχεται από πολύμηνη απουσία.

«Ο Πάτρικ είναι κάθε μέρα και καλύτερος, είναι υγιής και το πόδι του είναι σε άριστη κατάσταση. Ακόμη όμως δεν έχει την ειδική φυσική κατάσταση που χρειάζεται για να μπορεί να προσφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον λίγο χρόνο που αγωνίζεται μας βοηθάει αρκετά. Σε λίγες εβδομάδες θα είναι στο 100%, είναι κάτι που θα αποκτήσει μέσα από τη διαδικασία των παιχνιδιών. Και τώρα προσφέρει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει για πολύ» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μάλιστα πήρε θέση και για το θέμα της αποχώρησης του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό.

«Δεν είναι ωραίο να φεύγουν οι προπονητές αλλά αυτή είναι η μοίρα τους. Κάποιο ρητό στις ΗΠΑ λέει πως όταν υπογράφεις το συμβόλαιό σου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυσή σου. Αυτό τα λέει όλα» είπε με νόημα ο έλληνας τεχνικός που ξεκαθάρισε ότι το ντέρμπι έχει ήδη ξεχαστεί καθώς η πολύ δύσκολη αποστολή με την Εφές δεν επιτρέπει το μυαλό να βρίσκεται αλλού.