Ο χειρουργός μαστού, πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, δρ Βασίλης Βενιζέλος αναφέρει ότι η ογκολογικά ασφαλής χειρουργική επέμβαση και συγχρόνως η αποκατάσταση του μαστού σε ένα μόνο χειρουργείο είναι ιδεώδης για τις νέες γυναίκες με μικρό έως μέτριο μαστό, στις οποίες δεν απαιτείται ακτινοθεραπεία μετά τη μαστεκτομή. Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στους δύο μαστούς.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται απαιτεί σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό από τη χειρουργική ομάδα (χειρουργού μαστού και πλαστικού χειρουργού) και τη χρήση ειδικών ενθεμάτων μαστού και ειδικού πλέγματος τιτανίου, με τη σύγχρονη μεταφορά λίπους (λιπομεταφορά).

Στις περιπτώσεις που ογκολογικά επιτρέπεται η διατήρηση του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω, η επέμβαση γίνεται από μια μικρή τομή στην υπομάστια περιοχή, όπως και στις αισθητικές επεμβάσεις. Διαφορετικά, γίνεται από την τομή αφαίρεσης της θηλής, από την οποία γίνεται και η μαστεκτομή. Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μία έως δύο ημέρες.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παυσίπονη αγωγή. Η εφαρμογή της μεθόδου με καλά αποτελέσματα απαιτεί ιατρική εξειδίκευση στην τεχνική.