«Δεν είναι προφανές από τις συζητήσεις που κάνω με το ΔΝΤ ότι θέλει και άλλο πρόγραμμα» αποκάλυψε χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι «η λύση για το χρέος είναι μία από τις αντισταθμίσεις για τα υφεσιακά μέτρα. Ολοι οι επενδυτές βάζουν το QE ως σημαντικό στοιχείο».

Και συμπλήρωσε ότι «η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται. Πάρα πολλοί παίκτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Ολοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην υπάρχει λύση, να μην μπούμε στο QE. Θα είναι σχεδόν αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν θα πάμε τόσο καλά και αυτό κανείς δεν το θέλει».

Φιλοσοφικές ανησυχίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκπαιδεύεται και αποκτά φιλοσοφικές αναζητήσεις. Με θέμα «Αστυνομία και αριστοτελική φιλοσοφία» οργανώθηκε προχθές εσπερίδα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κώστας Τσουβάλας.

Στις ρίζες του όρου police αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Κουρουμπλής, λέγοντας ότι «η καθιέρωση του όρου police έχει τη ρίζα της στην αρχαία σκέψη –πόλις, πολιτεία, πολίτευμα, πολίτης, πολιτισμός».

Και συμπλήρωσε πως θέλουμε μια Αστυνομία «χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς ραθυμία. Ούτε υπερβολή ούτε ραθυμία. Μέτρο και αρμονία».