Στο θέμα του χρέους αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τις Βρυξέλλες. Σε κοινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά και του προέδρου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα επισημαίνεται πως «είναι πλέον καιρός η Ευρώπη να στηρίξει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους… Μια τιμωρητική προσέγγιση εναντίον του ελληνικού λαού δεν θα επιτραπεί. Τα γεράκια στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά».

Συνάντηση με τον Σουλτς

Νωρίτερα χθες η Φώφη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (φωτογραφία). Με τον Μάρτιν Σουλτς συζήτησε για την κατάσταση της χώρας, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει ότι το Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βγαίνει και η κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Με αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (με τομέα ευθύνης τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις) Συλβάνα Ράπτη και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

«Αν φύγει η Φώφη»!

Κάποιοι τον εμφανίζουν να πηγαίνει στο Ποτάμι, επειδή προσφάτως συμφώνησε με μια δήλωση του Θεοδωράκη. Αλλοι τον θέλουν έτοιμο να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πάντως διευκρινίζει ότι δεν πάει ούτε με τον Σταύρο ούτε και με τον Κυριάκο. Ούτε και με τη Φώφη, θα πρόσθετα εγώ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μετά τη διαγραφή του από τη Γεννηματά εκλήθη πριν από ημέρες σε συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας από τα τοπικά στελέχη που θεωρούν ότι χωρίς τον Γρηγοράκο το κόμμα τους δεν ξαναβλέπει έδρα στον νομό. Εκείνος πήγε και δήλωσε μάλιστα ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ. Ομως διεμήνυσε ότι στη Χαριλάου Τρικούπη δεν γυρίζει όσο εκείνη παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

Η διαγραφή Φωτήλα

Μένω στο Ποτάμι, με την ευρεία έννοια, γιατί χθες έγινε και μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη νέα σύνθεση των 9 πλέον βουλευτών. Οι ποταμικοί, μαθαίνω, συναντήθηκαν για να τους εξηγήσει στην ουσία ο Σταύρος Θεοδωράκης γιατί αποφάσισε τελικά να διαγράψει τον Ιάσονα Φωτήλα.

Το σκεπτικό του ήταν, όπως με ενημέρωσε πληροφοριοδότης μου, ότι όταν ένας βουλευτής βγαίνει και λέει πόσο κοντά νιώθει σε ένα άλλο κόμμα, η ελάχιστη υποχρέωση του αρχηγού είναι να τον διαγράψει.

Η ίδια πηγή επιμένει πως ακόμη και οι συνήθεις ύποπτοι δεν εξέφρασαν καμιά αντίρρηση σε αυτό. Αν ήμουν κακός άνθρωπος, θα έλεγα ότι το βρίσκω λογικό. Αφού υπάρχει πάντα το βήμα των μίντια γι’ αυτές τις δουλειές.