Στίχους από το Κοράνι αφιερώνει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε όσους επιχαίρουν –όπως λέει –για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά και στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ για τη λειτουργία κατεύθυνσης μουσουλμανικών σπουδών.

Με τον γνώριμο στυλ του, ο Σεραφείμ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για να κατανοήσουν όσοι προωθούν το Ισλάμ πως πρόκειται για μία ψευδή «ανθρωποκατασκευασμένη, ανόσια και καταστροφική λατρεία που στηρίζεται σε έναν σαρκολάτρη άνθρωπο, ο οποίος με το σαπρό του βίο δεν είχε καμία σχέση με ένθεες αποκαλύψεις. Τα παραθέτομεν λοιπόν γιατί αποκρύπτονται μεθοδικά από την γνωστή σουνιτική προπαγάνδα και τους τα αφιερώνουμε».

«Αρχαίος πτερνιστής»

Ο Πειραιώς παραθέτει μεταξύ άλλων τον στίχο 51 από τη σούρα του Κορανίου, ο οποίος αναφέρει ότι ο Μωάμεθ μπορεί να δεχτεί στο κρεβάτι του όποια γυναίκα θελήσει, ακόμα και όποια στο παρελθόν παραμέλησε αλλά την επιθύμησε και πάλι. Και πως δεν αμαρτάνει αν κάνει κάτι τέτοιο. «Αυτή λοιπόν την κατάστικτη από γεώδη πάθη προσωπικότητα και την “κατασκευή” της προωθούν όλοι οι ανωτέρω» τονίζει ο μητροπολίτης.

Ειδικά για τους καθηγητές του Θεολογικού Τμήματος ΑΠΘ ο μητροπολίτης λέει πώς δεν διερωτώνται αν στη θέση τους ο Ιερός Γρηγόριος ο Θεολόγος ή ο Μέγας Αθανάσιος θα προωθούσαν τη δημιουργία «κατεύθυνσις Αρειανικών σπουδών». Και συμπληρώνει, «σε τι διαφέρει ο Αρειανισμός από το Ισλάμ ή την Εταιρεία Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αντιτριαδισταί και Αντίχριστοι όλοι, κοινός υποβολεύς ο βύθιος δράκων και αρχαίος πτερνιστής».