Ομολογώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενίοτε με τρελαίνει γιατί, αν μη τι άλλο, μερικοί συριζαίοι έχουν τρελό χιούμορ. Οπως αυτοί στο Τμήμα Παιδείας του κόμματος, οι οποίοι χθες «την είπαν» στο ΚΚΕ από… αριστερά, εγκαλώντας μάλιστα τον Περισσό για προτάσεις εναντίον της εργατικής τάξης!

Πώς έγινε; Πριν από λίγες μέρες ο θεσσαλονικιός βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, καθηγητής φιλόλογος στο επάγγελμα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το τσεκούρι του υπουργείου Παιδείας σε τμήματα των ΕΠΑΛ. Ο βουλευτής αφού εξιστορούσε την κατάσταση, ερωτούσε μεταξύ άλλων τι μέτρα θα λάβει ο Φίλης ώστε «να καταργηθεί κάθε πιστοποίηση, κάθε επαγγελματική εξέταση, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα. Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη».

Μόλις λοιπόν είδαν την τελευταία πρόταση οι συριζαίοι ξεσπάθωσαν!

Ταξική πρόταση

«Η πρόταση του ΚΚΕ για τη μαθητεία των ανήλικων μαθητών των ΕΠΑΛ οδηγεί στην πρόωρη κατάρτιση ανήλικων μαθητών μετά το γυμνάσιο και είναι έντονα ταξική πρόταση εναντίον των παιδιών της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα της οποίας υπερασπίζει με την πολιτική του το ΚΚΕ» ανακοίνωσαν, με την εξής επεξήγηση:

«Αν γινόταν δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ, θα σήμαινε στην πράξη είτε πως ο ανήλικος μαθητής μετά το σχολικό 7ωρο θα επιβαρύνεται καθημερινά με επιπλέον 7 ώρες εργασίας είτε, σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση αρκετών ωρών της σχολικής εκπαίδευσης με εργασία! Ομως είναι σαφές πως δεν είναι αυτός ο ρόλος του σχολείου» ανέφεραν μεταξύ πολλών άλλων, που στόχο είχαν να πείσουν πόσο καλή είναι η νέα δομή των ΕΠΑΛ με την τάξη μαθητείας, όπου οι απόφοιτοι αμείβονται με 75% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Απλώς σημειώνω ότι καλή η αντεπίθεση με… παντιέρα ρόσα, αλλά «ξέχασαν» να απαντήσουν στην ουσία της ερώτησης του ΚΚΕ, ότι δηλαδή μόνο στην Αττική έκλεισαν 60 τμήματα ειδικοτήτων, στον Πειραιά πέντε τομείς και επτά τμήματα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Αναγκάζουν παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον ύστερα από δύο ή τρεις χρονιές στο σχολείο τους, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους» λέει το ΚΚΕ. Επ’ αυτού, κουβέντα.