Επεισοδιακά, μαθαίνω, εξελίσσεται η διαδικασία αλλαγής διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς. Χθες έσκασε σαν βόμβα η πρόταση, από την πλευρά του μεγαλομετόχου Τζον Πόλσον, για επαναφορά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ανθιμου Θωμόπουλου.

Ο Θωμόπουλος, θυμίζω, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Πόλσον, αλλά είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, κατά τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, και οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Η πρόταση για επαναφορά του Θωμόπουλου απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις πηγές μου, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Είχε προηγηθεί η διάψευση, μέσω twitter, από τον πρόεδρο της Eurobank Νίκο Καραμούζη των πληροφοριών ότι θα αναλάμβανε αυτός καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.

Αναζητείται νέο πρόσωπο

Ετσι, τώρα αναζητείται ξανά νέο πρόσωπο, το οποίο θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων των πλευρών.

Ως υποψήφιος φέρεται και ο εκτελών σήμερα προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου, πρώην οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Γιώργος Πουλόπουλος.

Συναίνεση ωστόσο μαθαίνω ότι εξασφάλισε ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη Διεθνή Ενωση Swaps και Παραγώγων (ISDA) στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διευθύνων σύμβουλος στην TBank.

Τα δύο ονόματα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, θα ανακοινωθούν μαζί. Σε κάθε περίπτωση, όλα πρέπει να έχουν τελειώσει έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ηδη έχει δοθεί άτυπη παράταση ενός μηνός για να λήξει η εκκρεμότητα της τοποθέτησης νέων διοικήσεων στις τράπεζες. Ετσι, όλα δείχνουν ότι το καθοριστικό θα είναι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, στις 26 Οκτωβρίου. Για να δούμε…