Την πρώτη προπόνηση της μετα-Κετσπάγια εποχής πραγματοποίησαν χθες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στην αφετηρία της συνεργασίας τους με τον αντικαταστάτη του Γεωργιανού, τον Πορτογάλο Ζοζέ Μοράις. Μετά το πέρας αυτής, ο νέος τεχνικός της ομάδας παρουσιάστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, δηλώνοντας τα ακόλουθα για τη δουλειά που ανέλαβε:

Η πρώτη γνωριμία: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Βλέπω ένα σύνολο με υγεία και πολλή όρεξη για δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται. Θέλω να βελτιωθούμε στην κατοχή της μπάλας και να έχουμε περισσότερη ελευθερία στην επίθεση, ώστε με την ποιότητα που έχει κάθε παίκτης μας να φθάνουμε υπερήφανα στη νίκη».

Οι στόχοι: «Δεν είναι ανάγκη να πούμε πολλά γι’ αυτούς. Ερχόμενος σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και έχοντας δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ξέρω ότι η απαίτηση είναι μία. Να είμαι νικητής. Να είμαστε πρωταθλητές. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος είναι να μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι και να νικάς. Αν κερδίσεις όλα τα ματς, θα είσαι πρωταθλητής. Πιστεύω ότι σε λίγο χρόνο θα έχω περάσει τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, καθημερινά μέσα από την προπόνηση».

Η κουβέντα με τον τεχνικό διευθυντή Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: «Αυτό που μου είπε είναι ότι η φιλοσοφία της ομάδας είναι να βρει έναν προπονητή ο οποίος θα ταιριάζει με το σκεπτικό τού συλλόγου και του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι νικητής. Αυτή τη φιλοσοφία έχω κι εγώ και θέλω να την περάσω και στους παίκτες».

Η συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος:«Μιλάω με πολύ κόσμο και το θέμα είναι μέσα από τις συζητήσεις να υπάρχουν κάποια αποτελέσματα. Σαφώς ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ φίλο μου και ήθελα να έχω την άποψή του».

Το θέαμα και το αποτέλεσμα:«Είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζεις και τα δύο. Βέβαια, μερικές φορές κερδίζεις απλώς επειδή παίζεις καλά. Το να παίζεις καλά είναι σημαντικό. Το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό».

Για τις αλλαγές που φέρνει στην ΑΕΚ: «Στη ζωή πάντα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης και αλλαγών. Σίγουρα θα υπάρξουν τέτοιες, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πάρα πολλές».