Το περίφημο γκολ που ψάχνει εδώ και τρία ευρωπαϊκά 90λεπτα εφέτος ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα για τον Πάουλο Μπέντο, στο αποψινό (22.05, OTE Sports 3) παιχνίδι με την Αστάνα.

«Είναι αλήθεια ότι εφέτος στην Ευρώπη δεν έχουμε σκοράρει ακόμα στα 90 λεπτά στο γήπεδό μας κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Ομως θα προτιμούσα να μη σταθώ σε αυτό το γεγονός αλλά στο ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι σε αυτά τα ευρωπαϊκά ραντεβού παρουσιαζόμασταν όλο και καλύτεροι.

Πλέον είναι ώρα να βάλουμε και γκολ, αλλά θεωρώ ότι ήδη παίζουμε πολύ καλύτερα και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο το ότι είμαστε όλο και περισσότερο καιρό μαζί, με αποτέλεσμα κι εγώ να βλέπω καλύτερα το τι μπορώ να πάρω από τους παίκτες μου, ιδιαίτερα αυτούς που ήρθαν την τελευταία στιγμή, αλλά και αυτοί να καταλάβουν καλύτερα τη φιλοσοφία μου και το τι τους ζητάω» τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός ενόψει του παιχνιδιού με την Αστανά που είναι κομβικό για την υπόθεση πρόκριση. Φυσικά επιστρέφει ο Φορτούνης και μάλιστα στο βασικό σχήμα, όπως και ο Λεάλι κάτω από τα δοκάρια (παίζει Ευρώπη και Κύπελλο), ενώ ο Μάριν (όπως και ο Ντε Λα Μπέγια) έμεινε εκτός αποστολής, προφανώς διότι υπολογίζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί (απαραίτητη η διαχείριση του ρόστερ και η εξοικονόμηση ενέργειας των παικτών).

Ο Πάουλο Μπέντο όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο από το Καζακστάν εάν είναι έτοιμος να αποδεχθεί την απόλυση (!) σε περίπτωση νέας ευρωπαϊκής ήττας, χαμογέλασε: «Πάντα οι προπονητές σκεφτόμαστε τη νίκη. Μην ανησυχείτε όμως έχω μάθει να λειτουργώ υπό πίεση».