Τα πόδια τους «πυροβόλησαν» οι Πολίτες επιτρέποντας στον Λιονέλ Μέσι να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα χατ τρικ της καριέρας του στη νίκη της Μπάρτσα επί της Μάντσεστερ Σίτι με 4-0.

«Ο Μέσι δεν είναι πια νέος», είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα λίγα μόλις λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα του Καμπ Νου, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τον εφιάλτη που θα ζούσε στη συνέχεια.

Για τα επόμενα λεπτά ο Καταλανός άκουγε τον αντίλαλο της φωνής του βλέποντας τον αργεντινό μάγο να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών του.

Και τι λάθη; Στο πρώτο γκολ ο Φερναντίνιο έπεσε σαν πρωτάρης σε παγοδρόμιο. Στο 61′ οι Πολίτες έδωσαν ουσιαστικά την μπάλα τον Ινιέστα και αυτός με τη σειρά του έδωσε ασίστ στον Μέσι.

Εννιά λεπτά νωρίτερα ο Μπράβο έκανε λάθος πάσα έξω από την περιοχή, ο Σουάρες προσπάθησε να τον «κρεμάσει» αλλά ο Χιλιανός έπιασε την μπάλα και αποβλήθηκε. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ο Νεϊμάρ δεν έχανε στη μονοναχία με τον Καμπαγιέρο από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που κέρδισε ο Μέσι. Ο Βραζιλιάνος εξιλεώθηκε πάντως σημειώνοντας το τέταρτο γκολ της Μπάρτσα.

Εκτός του Μπράβο αποβλήθηκε ο Ματιέ με δεύτερη κίτρινη, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχωρήσεις λόγω τραυματισμού. Οι αμυντικοί των Καταλανών Ζόρντι Αλμπα και Πικέ στο πρώτο ημίχρονο και του Ζαμπαλέτα στην επανάληψη.

Η απόφαση του Γκουαρντιόλα να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Αγουέρο θα τον φέρει αντιμέτωπο με την κριτική των ταμπλόιντ.

Το ματς της βραδιάς διεξήχθη στη Νάπολι. Οι Παρτενοπέι ήθελαν νίκη επί της Μπεσίκτας και ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στην Ντιναμό Κιέβου και την Μπενφίκα ώστε οι Ναπολιτάνοι να προκριθούν στις 16. Τα αποτελέσματα όμως έμοιαζαν με λάβα από τον Βεζούβιο.

Η Μπεσίκτας άλωσε το Σαν Πάολο (3-2) με δύο γκολ του Αμπουμπακάρ ενώ οι Αετοί πέταξαν ψηλά στο Κίεβο (2-0) με αποτέλεσμα οι Παρτενοπέι να αγωνιούν τώρα για την πρόκριση. Ακολουθώντας τη φετινή τάση ο Ινσίνιε αστόχησε σε πέναλτι.

Πολυβόλο η Αρσεναλ συνέτριψε με 6-0 τη Λουντογκόρετς με τον Μεσούτ Οζίλ να σημειώνει το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του. Οσο πλησιάζει η ανανέωση του συμβολαίου του Γερμανού τόσο αυτός ανεβάζει την απόδοσή του. Ο Αρσέν Βενγκέρ χάρηκε διπλά τη νίκη γιατί ήταν η 100ή του σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο Μόναχο η Μπάγερν «πυροβολούσε» κατά ριπάς προς την εστία της Αϊντχόβεν ξεθυμαίνοντας για τις προηγούμενες αποτυχίες της. Συνολικά 13 φορές, όταν στα επτά προηγούμενα παιχνίδια η PSV είχε δεχτεί μόλις επτά σουτ. Η ήττα με 4-1 είναι σεμνό σκορ για τους Ολλανδούς.