Η κόντρα των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σαν τα application. Συνεχώς αναβαθμίζεται και αποκτά νέες πίστες! Μετά το χορτάρι, προστέθηκαν οι τηλεοπτικές συχνότητες και στο τελευταίο update που έγινε χθες η νέα πίστα έχει μονομαχίες στη χορηγία της Superleague! Μετά την πρόταση του ΟΠΑΠ και της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόταση κατέθεσε και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η τελευταία πρόταση έγινε μετά το πέρας των προθεσμιών και στον Συνεταιρισμό των ΠΑΕ αποφάσισαν να συνεδριάσουν αύριο προκειμένου να βάλουν σε ψηφοφορία αν ο φάκελος της Dimera πρέπει να γίνει αποδεκτός ή να οδηγηθεί στον κάλαθο τον αχρήστων ως εκπρόθεσμος.

Και δεύτερο κτύπημα

Επειδή μιλάμε για λεφτά, επειδή μιλάμε για τα περισσότερα λεφτά, αλλά και επειδή οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει, το «Shot» θεωρεί ότι το ποντάρισμα στην πρόκριση του φακέλου δεν εμπεριέχει ρίσκο και το προτείνει. Αν αύριο το ημερολόγιο δεν έγραφε 21 Οκτωβρίου 2016 αλλά 21 Οκτωβρίου 2015, ενδεχομένως η πρόταση να κρινόταν εκπρόθεσμη. Τώρα όμως, όπως προκύπτει από τις συμμαχίες που έχουν σχηματιστεί, είναι σχεδόν βέβαιο πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τρεις προτάσεις και όχι δύο.

Μάλιστα μπορεί να έχουμε ακόμη και θετικές ψήφους από παράγοντες που θα προκαλέσουν έκπληξη. Ωστόσο η στήλη έχει μια ακόμη πληροφορία για να μοιραστεί μαζί σας. Εκτός από την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Dimera του Ιβάν Σαββίδη, θα συζητηθεί και η ιδέα που έχουν στη Superleague να προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους ένα ακόμη beat. Ενα ακόμη «κτύπημα». Δηλαδή, θα γίνει αποδεκτός ο φάκελος της Dimera και οι τρεις υποψήφιοι για την κεντρική χορηγία θα μπορούν να καταθέσουν νέα, βελτιωμένη πρόταση πριν από την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, την επόμενη Παρασκευή, οπότε και θα γίνει ψηφοφορία για την τελική απόφαση.

Ρώτησε δύο ο Πασκουάλ

Δεν είναι εύκολη η ανεύρεση αντικαταστάτη του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού Superfoods. Η πρώτη προσπάθεια, που από πολλούς στην αγορά του ευρωπαϊκού μπάσκετ θεωρήθηκε αρκετά φιλόδοξη, έπεσε στο κενό. Οι Πράσινοι επικοινώνησαν με τον Τσάβι Πασκουάλ (φωτογραφία) και ο Ισπανός έβαλε όρους που ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να ικανοποιήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταλανός προπονητής, ο οποίος εργαζόταν από το 2009 μέχρι τον Ιούνιο στην Μπαρτσελόνα, έκανε έρευνα για τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό και μετά ενημέρωσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις απαιτήσεις που έχει προκειμένου να έρθει στο ΟΑΚΑ. Ο Πασκουάλ λέγεται πως επικοινώνησε με δύο προπονητές. Εναν πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και έναν επί σειρά ετών αντίπαλο των Πρασίνων και συνέλεξε πληροφορίες. Τα θετικά και τα αρνητικά. Αφού τα ζύγισε, ζήτησε σχεδόν 2,5 εκατ. μέχρι το 2019, αλλά και την αποζημίωση την οποία έχει λαμβάνειν από τους Καταλανούς που θα σταματήσει να εισπράττει εφόσον αναλάβει ομάδα.

Οροι και χαλασμένο τηλέφωνο

Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον του Παναθηναϊκού, με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία να γίνεται σε ετήσια βάση, δεν προσφέρει ασφάλεια στους προπονητές. Επίσης στην αγορά κυκλοφορούν τα νέα για τους όρους που βάζει στα συμβόλαια ο ΠΑΟ, όπως αυτόν που έδινε τη δυνατότητα στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης να προσθέσουν, δίπλα στον Πεδουλάκη, έναν αμερικανό προπονητή για να βοηθήσει στα συστήματα της ομάδας στην επίθεση. Λέγεται πως ένας όρος που δέσμευε τον προπονητή να έχει δύο παίκτες μικρής ηλικίας (U20 ή U19 ας πούμε) και με συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής μάλιστα υπήρχε στο συμβόλαιο του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Το πώς μεταφέρονται αυτά μερικές φορές μοιάζει με χαλασμένο τηλέφωνο και ερμηνεύονται από τον καθένα διαφορετικά.

Τρίτος για ΕΟΕ;

Δύο είναι οι υποψηφιότητες για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μπορεί όμως να γίνουν τρεις! Οπως πήρε τ’ αφτί μου, ο Σπύρος Καπράλος, ένας εκ των δύο υποψηφίων, είχε πρόσφατα συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Συζήτησαν διάφορα, αλλά το βασικό θέμα της συνάντησής τους ήταν να διερευνήσει ο Καπράλος αν υπάρχει κομματική γραμμή προς τις ομοσπονδίες για τις εκλογές στην ΕΟΕ και να αποκτήσει επικοινωνία. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ έπεσε πρόταση να τεθεί υποψηφιότητα από παράγοντα που ανήκει στο κόμμα. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι πασοκτζήδες στις ομοσπονδίες. Το θέμα έμεινε σε εκκρεμότητα και θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες για να ληφθεί η απόφαση.

«Αντιπαροχή»

Ο έτερος υποψήφιος, ο Ισίδωρος Κούβελος, διοργάνωσε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία διήμερη γιορτή στην Αρχαία Ολυμπία για να τιμήσει τους ολυμπιονίκες και τους παραολυμπιονίκες. Το Σαββατοκύριακο εκείνο βρέθηκαν στη γιορτή μόνο δύο από τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Ο Στέλιος Αγγελούδης (ομοσπονδία χάντμπολ) και ο Πέτρος Συναδινός (ομοσπονδία τοξοβολίας). Ισως δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτούς τους δύο λέγεται ότι ο Κούβελος έχει υποσχεθεί την προεδρία της ΔΟΑ στον έναν και την προεδρία της ΕΘΝΟΑ (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) στον άλλον.

Δίπλα σε άλλον πρόεδρο

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση. Μεταξύ οργανωμένων οπαδών μιας ομάδας και του προέδρου της. Σκοπός ήταν να ενημερωθούν για την πολιτική του. Οι απόψεις για το τι διημείφθη διίστανται. Αλλοι λένε ότι τουλάχιστον προβληματίστηκαν, άλλοι πως οι απαντήσεις έγιναν αποδεκτές. Οι πρώτοι λένε επίσης ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα τον βάλουν δίπλα σε άλλον, πρώην, πρόεδρο.

Κουίζ

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένο να έρθει στην Αθήνα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, προκειμένου να τρέξει τις εξελίξεις στην ΕΠΟ. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των διεθνών συνομοσπονδιών ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων θα ανακοινώσει τη Διοικούσα Επιτροπή που θα τοποθετηθεί στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Μέχρι τότε θα συνεχιστεί ο χαμός που γίνεται από τους υποψηφίους που θέλουν να γίνουν μέλη της Επιτροπής. Ακόμη και δημοσιογράφοι επιδιώκουν να μπουν. Ποιοι είναι;