Ξεχάστε τα γνωστά μπλε χαπάκια και φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια. Οπως φαίνεται, υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της αντοχής στον ηλεκτρικό διάδρομο και την αντοχή στο σεξ, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας (www.ajconline.org) που κατέγραψε τόσο τις σεξουαλικές όσο και τις «διαδρομικές» επιδόσεις. Τα αποτελέσματα δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι υπάρχει μια αναλογία: κάθε επιπλέον λεπτό που άντεχε κάποιος στον διάδρομο μεταφραζόταν σε δύο με τρία λεπτά περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα!

Και υπάρχουν περισσότερα καλά νέα όσον αφορά τους καλούς… τερματισμούς. Ερευνα πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας σε άνδρες αποκάλυψε πως όσοι έκαναν συστηματικά για εννέα μήνες μέτρια αεροβική άσκηση επί τέσσερις φορές την εβδομάδα έκαναν 30% περισσότερο σεξ και είχαν 26% περισσότερους οργασμούς! Μια δεύτερη έρευνα στην οποία συμμετείχαν εθελοντές και από τα δύο φύλα για μια περίοδο 18 ετών στο Κέντρο Σεξουαλικών Ερευνών στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας (www.cmshsf.com) αποκάλυψε ότι όσοι ασκούνται τακτικά φθάνουν στον οργασμό πιο εύκολα και πιο συχνά!

Υπάρχει όμως κάτι επιπλέον που πρέπει να προσέξουμε. Για να επωφεληθεί κανείς από την ενισχυμένη φυσική κατάστασή του πρέπει να βρίσκεται πριν από όλα και σε καλή ψυχολογική κατάσταση λέει στο περιοδικό «Runner’s World» η ψυχολόγος δρ Πέτρα Μπόιντον. «Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να διαβάσει κανείς σχετικά με το πώς η περισσότερη άσκηση σημαίνει περισσότερο και καλύτερο σεξ» παρατηρεί. «Αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Αν δεν κάνετε αρκετό σεξ πρέπει να ψάξετε τον λόγο –ειδικά αν βρίσκεστε σε σχέση. Συνέβη κάτι στο παρελθόν σας που σας μπλοκάρει; Εχετε μήπως χαμηλή αυτοπεποίθηση και φοβάστε να αφεθείτε; Αν πρόκειται για τέτοιους παράγοντες, το να αρχίσετε να τρέχετε και να ασκείστε περισσότερο δεν θα λύσει το θέμα σας. Πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει».

Η δρ Μπόιντον συνεχίζει: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας και να κάνετε αυτό που σας ωθεί να νιώθετε όμορφα. Η καλύτερη φυσική κατάσταση μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αρχίσετε να διευρύνετε τους σεξουαλικούς σας ορίζοντες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να κάνετε πειραματισμούς αν δεν το αισθάνεστε. Με άλλα λόγια, αν η βελτιωμένη φυσική κατάσταση απλώς σας δίνει τη φυσική και ψυχολογική αυτοπεποίθηση και ικανότητα να έρχεστε πιο κοντά με τον/τη σύντροφό σας, δεν χρειάζεται και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο κάνετε σεξ μαζί του/της».