Λες και ήθελαν στην ΑΕΚ να επιβεβαιώσουν την αρνητική παράδοση που έχουν δημιουργήσει. Η απόλυση του Τιμούρ Κετσπάγια στις 18 Οκτωβρίου μάς υπενθύμισε το ομολογουμένως περίεργο ιστορικό της Ενωσης, που και στις πέντε τελευταίες παρουσίες στη Σούπερ Λίγκα βγήκε πολύ νωρίς στην ποδοσφαιρική αγορά για να βρει νέο προπονητή. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε αντίο στις 26 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ ακολούθησαν οι απολύσεις του Μανόλο Χιμένεθ στις 5 Οκτωβρίου 2011, του Βαγγέλη Βλάχου στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 και του Τραϊανού Δέλλα στις 19 Οκτωβρίου 2015, που αν και αμφισβητήθηκε παρέμεινε «ζωντανός» στη διετία 2014-2015 όταν οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν σε Γ’ και Β’ Εθνική αντιστοίχως.

Αντιθέτως, στον ΠΑΟΚ δείχνουν μεγαλύτερη υπομονή τουλάχιστον μέχρι να έρθει η άνοιξη. Είναι ενδεικτικό πως την τελευταία τετραετία όλοι οι προπονητές (Δώνης, Στέφενς, Αναστασιάδης, Τούντορ) έχουν απολυθεί μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου. Στον Δικέφαλο πάντως το καλοκαίρι του 2010 λίγο έλειψε να σπάσουν κάθε ρεκόρ καθώς ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα αποδεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας μόλις 38 ημέρες μετά την πρόσληψή του!

Φέτος έσπασε την καλή παράδοση των τελευταίων ετών και ο Ολυμπιακός, που κατόρθωσε να αλλάξει τρεις κόουτς εντός του καλοκαιριού. Ο προηγούμενος που ήπιε το πικρό ποτήρι της φθινοπωρινής απόλυσης ήταν ο Κετσπάγια στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, αλλά ακόμη περισσότερο θόρυβο προκάλεσε η απομάκρυνση του Εβαλντ Λίνεν ένα χρόνο αργότερα, στις 6 Αυγούστου 2010. Μόλις 52 ημέρες μετά την πρόσληψή του ο γερμανός κόουτς απολύθηκε λόγω του αποκλεισμού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα ο αστικός μύθος λέει ότι την ύστατη στιγμή «επετράπη» στον Λίνεν να επιστρέψει στην Αθήνα με την πτήση της ομάδας και να μην αναχωρήσει απευθείας για την πατρίδα του. Πραγματικότητα (και όχι μύθο) πάντως αποτελεί η εν πτήσει απόλυση του άγγλου προπονητή Ρόνι Αλεν μετά τη συντριβή (4-0) του Παναθηναϊκού από τη Γιουβέντους τον Σεπτέμβριο του ’80. Αφού προηγουμένως ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε μεταπειστεί για να αφήσει τον Αλεν να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Τορίνο, προτού προσγειωθούν στην Αθήνα τού ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του. Τα τελευταία χρόνια η παράδοση θέλει τους Πράσινους να «τρώνε» τους προπονητές τους στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου (συνέβη με Αναστασίου, Φερέιρα, Νιόπλια και Τεν Κάτε), ενώ ο τελευταίος που έφυγε από το Τριφύλλι πριν την παρέλαση – κυριολεκτικά κλωτσηδόν – ήταν ο Σουηδός Χανς Μπάκε.